Social Icons

twitterfacebook

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Νίκη Βασίλη Μιχαλολιάκου: Δεν πωλείται το λιμάνι του Πειραιά


Νίκη Βασίλη Μιχαλολιάκου:  Δεν πωλείται το λιμάνι του Πειραιά
Επιτυχία κατάφερε ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στο νεοκλασσικό μέγαρο της Κανθάρου, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα, ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι επέτυχε αναδιατύπωση των αναφορών περί του λιμένος Πειραιώς στο Μνημόνιο, το οποίο δεν θα πωλείται αλλά τίθεται προς αξιοποίηση. 
Ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε επανειλημμένως ότι «το λιμάνι δεν πωλείται» και μετά τις επαφές που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, του κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, πέτυχε την αλλαγή στη διατύπωση. «Ο λιμένας του Πειραιά τίθεται προς αξιοποίηση κι όχι προς πώληση. Αυτό συνιστά μεγάλη επιτυχία», σημείωσε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος επέτυχε την αλλαγή της διατυπώσεως που ανέφερε στο πρώτο Μνημόνιο ότι ο λιμένας θα πωληθεί, ύστερα από την τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος διευκρίνισε πως δεν διαφωνεί με τις παραχωρήσεις και πρόσθεσε πως μόνο με επενδύσεις θα αντιμετωπιστεί η φτώχεια.
Επανέλαβε ότι διεκδικεί το 1% από τον κύκλο εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ως ανταποδοτικό τέλος αναδρομικώς ως τη διαγραφή των χρεών που παρουσιάζει ο δήμος, καθώς και τους χώρους γύρω από το λιμάνι που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του ΟΛΠ με το επιχείρημα ότι η εταιρεία διαχείρισης του λιμανιού πρέπει να περιοριστεί στις λιμενικές δραστηριότητές της.
«Η λειτουργία του λιμανιού, επιβαρύνει την πόλη με εκατομμύρια ανθρώπους και αυτοκίνητα και με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Ο Πειραιάς εισπράττει από τη λειτουργία του λιμανιού ό, τι εισπράττει η Καρδίτσα, η Κομοτηνή και η Λέσβος. Είναι τίμιο και δίκαιο; »
Το 2% του τζίρου, πάει στον κρατικό προϋπολογισμό. Εμείς, λέμε, τουλάχιστον το 1% να έρθει στον Πειραιά. Υπάρχει μία θετική ανταπόκριση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει δώσει οδηγία για νομοθετική ρύθμιση αυτής της μεγάλης εκκρεμότητας», υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος. Σχολίασε μάλιστα ότι επί της δημαρχίας του έχουν αναδειχθεί θέματα που δεν υπήρχαν στην ατζέντα των διαβουλεύσεων με την κεντρική διοίκηση.

Πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης

Στη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο δήμαρχος Πειραιώς παρουσίασε επίσης τη δέσμη ενεργειών που θα κάνει ώστε να αναδείξει τον Πειραιά σε φάρο πολιτισμού, ανάπτυξης και τουριστικής προβολής της χώρας.
Οι αρχικές φράσεις του δημάρχου αποτελούσαν τις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής που ακολουθεί ώστε η τρίτη μεγαλύτερη πόλη και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς, να έχει το δικό του στίγμα στις εξελίξεις. Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επικεντρώνει την πολιτική του στην εξωστρέφεια της πόλης, στην ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού και των αξιών που εκπροσωπεί, καθώς και στην υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών.
Όσον αφορά στο Δημοτικό Θέατρο, ο κ. Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού και πριν από το τέλος του χρόνου θα έχει παραδοθεί το έργο. Φορέας διαχείρισης του θεάτρου θα είναι ο δήμος μέσω της Εφορείας Δημοτικού Θεάτρου, η οποία θα υπάγεται στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου.
Σχετικώς με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο δήμαρχος επσιήμανε ότι σε 17 θα αναρτηθεί η διακήρυξη, για την αξιοποίηση του ουρανοξύστη στο λιμάνι, στην οικοδομή της Ραλλείου, στη βίλα Ζαχαρίου και στα δύο μεγάλα κτήματα της οδού Ρετσίνα. Ανακοίνωσε εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη σε όλο το διάστημα που θα διαρκέσει η κατασκευή του Μετρό και παρουσίασε το πρόγραμμα αναπλάσεων στο κτήμα Δηλαβέρη της Παλιάς Κοκκινιάς και στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή στα Καμίνια, όπου θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο πάρκο και παιδότοπο.
Στην οδό Μητρώου, σε ένα ξεχασμένο οικόπεδο του ΟΣΚ γίνεται παιδική χαρά και στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου από το ΣΕΦ στο Μικρολίμανο. «Αυτό θα φέρει στον Πειραιά αναπτυξιακά έργα 30 εκατομμυρίων ευρώ» υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Διεθνής παρουσία
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Πειραιάς συμμετείχε στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού που διοργανώθηκε στο Λονδίνο και γι’ αυτό ευχαρίστησε την υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη αλλά και τον Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Καραχάλιο.
«Και ήταν μεγάλη επιτυχία μας, που καταφέραμε να παρουσιάσουμε την πόλη μας, σε μια σειρά φορείς και σε πολλούς ανθρώπους του τουρισμού. Πιστεύουμε ότι θα δώσουμε και το παρών στην άλλη μεγάλη έκθεση, που γίνεται Φεβρουάριο-Μάρτιο στο Βερολίνο», είπε. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται άλλωστε και οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες του δήμου που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.
Το πρώτο βήμα έγινε με την έκθεση για τους Βαλκανικούς Πολέμους ενώ τον Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί έκθεση για την Μικρά Ασία. « Μια έκθεση που δεν θα στηριχθεί μόνο στο ξεριζωμό χιλιάδων Μικρασιατών από τους προγονικούς του τόπους, αλλά κυρίως στη δυναμική που ανέπτυξαν ερχόμενοι στη μητέρα πατρίδα. Από τις 5 Δεκεμβρίου προχωράμε σε μια σειρά δράσεων για τον Ελληνισμό της Ιωνίας», υπογράμμισε ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο Δήμος Πειραιώς (σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, την Εστία της Νέας Σμύρνης, το Πολεμικό Μουσείο, την Ένωση Σμυρναίων Πειραιώς & Νικαίας, τη Τοπική Εφορία Προσκόπων Πειραιά, την Πολύμορφη Έκφραση Πολιτισμού και Παράδοσης «Λίνα-Λαβούτα Μαντά, καθώς και άλλων φορέων) θα διαμορφώσει ένα σπάνιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό αφιέρωμα, προερχόμενο από αρχείο με ζωντανές μαρτυρίες, αλλά και χορευτικό συγκρότημα, μικρασιατικές μελωδίες, καθώς και εργαστήρι μικρασιατικών κεντημάτων.
Το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, στην αίθουσα πολιτιστικών δράσεων της Ιωνιδείου, διοργανώνεται εκδήλωση για τον Νικηφόρο Βρεττάκο, τον οποίο τιμά ο Πειραιά για τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του. Σύντομα θα ανακοινωθεί μια νέα εκδήλωση – φόρος τιμής προς τον αείμνηστο βουλευτή Α’ Πειραιώς Γρηγόρη Λαμπράκη, σε συνεννόηση με την οικογένειά του.
«Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις τιμής. Να ξαναβρούμε και την πολιτική μας ταυτότητα. Η πολιτική ζωή της χώρας δεν είναι η παρακμή των τελευταίων τριάντα ετών. Είναι ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Για τον Πειραιά, είναι ο Γιώργος Ανδριανόπουλος. Πρώτα θα τιμήσω τον Γιώργο Ανδριανόπουλο και μετά τους μεταγενέστερους. Είναι ο Μίκης Θεοδωράκης» σημείωσε ο δήμαρχος.

Τα ελληνικά προϊόντα
Τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στην έκθεση για το λάδι και την ελιά. Είπε ότι φιλοδοξία και σκοπός του δήμου Πειραιώς είναι να δείξε ότι αυτός ο τόπος έχει πολλούς θησαυρούς που αξιοποιώντας τους μπορεί να βγει η χώρα από την κρίση, μπορεί να ξαναφέρει και πάλι την ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες. 
«Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς θησαυρούς στον τόπο μας που επειδή τους θεωρούμε δεδομένους δεν τους αξιοποιούμε. Γι αυτό και θα διοργανώσουμε και άλλες τέτοιες εκθέσεις για ελληνικά προϊόντα.»
Πιστεύουμε ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι μοναδικά και με τη σωστή προώθηση και με την κατάλληλη αναβάθμιση της ποιότητάς τους, μπορούν να μπουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε αγορά, σε κάθε χώρα», εξήγησε ο κ. Μιχαλολιάκος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/252320/niki-vasili-mihaloliakoy--den-poleitai-to-limani-toy-peiraia#ixzz2C63y06ld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου