Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Αντί να χρεοκοπήσει η Αργεντινή, χρεοκόπησαν οι Γύπες

Είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε κάποιο αξιόλογο κομμάτι, με το ιδιότυπο καθεστώς συσκότισης που υπάρχει στην αποικία. Από το drachmi5.gr
"...Οι γύπες τσακώνονται μεταξύ αφού ο πολύς Τζόρτζ Σόρος, ύστερα και από σχετικές δηλώσεις του, στρέφεται και δικαστικά τώρα εναντίον του αχόρταγου και ακραίου γύπα Πολ Σίνγκερ των όμοιων του και ειδικότερα της τράπεζας Bank of New York Mellon. Η «καλή» αυτή τράπεζα, από την οποία η κυβέρνηση της Αργεντινής αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας της πρόσφατα, 
ως διαχειρίστρια των αργεντίνικων ομολόγων, δεν απέδωσε στους κατόχους ομολόγων που υπάγονται στο βρετανικό δίκαιο τόκους ύψους 226 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή το απαγόρευε δικαστική απόφαση που αφορούσε ομόλογα που υπάγονται στο αμερικανικό δίκαιο.
Έτσι , ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στην Αργεντινή και άλλα κερδοσκοπικά κεφάλαια, στράφηκαν  νομικά εναντίον της BNY Mellon. Η εταιρεία Quantum Partners, υπό τον Σόρος,  συνασπίστηκε με ορισμένους  και  μήνυσαν την Τράπεζα, η οποία εκτός από ίδια συμφέροντα, εξυπηρετεί αυτά του Πολ Σίνγκερ και των άλλων «αξιότιμων» συναδέλφων του που έχουν ανοίξει πόλεμο με την Αργεντινή.  Η ομάδα του Τσώρτζ Σόρος, του Κάιλ Μπας και άλλων, κατέχει αργεντίνικα ομόλογα σε ευρώ ύψους άνω του 1,3 δισ..  Η BNY Mellon κρύβεται πίσω από την απόφαση του αμερικάνικουδικαστηρίου υπέρ του κερδοσκοπικού κεφαλαίου Elliott Management του Γύπα  Πολ Σίνγκερ και άλλων του ιδίου φυράματος, με την οποία απαγορεύτηκε στην BNY Mellon να καταβάλει τα χρήματα που η κυβέρνηση της Αργεντινής είχε καταθέσει για να πληρωθούν οι τόκοι των κατόχων αναδιαρθρωμένων ομολόγων της Αργεντινής.
Σύμφωνα με την απόφαση του αμερικάνικου δικαστηρίου, που στις 31 Ιουλίου οδήγησε στη δεύτερη επονομαζόμενη χρεοκοπία της Αργεντινής τα τελευταία 13 χρόνια, απαγορεύεται η καταβολή τόκων μέχρι να αποπληρωθεί πλήρως ο «αξιότιμος» κ. Σίνγκερ και οι όμοιοί του. Οι οποίοι έχουν αγοράσει Αργεντίνικα ομόλογα στο 1/100 ή και 1/1000 της αξίας τους, αλλά απαιτούν να πληρωθούν στο 100/100 ! Ο mister Σίνγκερ, είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης γερουσιαστών κυρίως του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος αλλά και του Δημοκρατικού. Αυτό εξηγεί πολλά.
Σημειώνεται ότι, αυτοί που δέχτηκαν το «κούρεμα» και την αναδιάρθρωση των κεφαλαίων εκπροσωπούν το 93% του συνόλου των ομολογιούχων, ενώ στα δικαστήρια ενάντια στην Αργεντινή έχει προσφύγει το 3% με επικεφαλής τον αχόρταγο Σίνγκερ. Ο τελευταίος  κατείχε και ελληνικά ομόλογα και ήταν από τους ελάχιστους που δεν αποδέχτηκε το κούρεμα του PSI και πληρώθηκε στο 100/100 της αξίας τους, ενώ τα είχε αγοράσει δραματικά υποτιμημένα.
Απέναντί στον απίθανο αυτό νομιμοφανή μεγαλοαπατεώνα, βρίσκεται τώρα η ομάδα του Τζώρτζ Σόρος, του Κάϊλ Μπας και άλλων «παιδιών», που κινήθηκαν εναντίον του καταθέτοντας αγωγή κατά της αμερικάνικης τράπεζας,υποστηρίζοντας το αυτονόητο. Ότι δηλ., η απαγόρευση πληρωμής των τόκων δε μπορεί να αφορά ομόλογα που έχουν εκδοθεί υπό άλλο δίκαιο από το αμερικανικό. Στην αγωγή που κατέθεσαν στα βρετανικά δικαστήρια οι Σόρος, Μπας και τα κεφάλαια Knighthead Capital Management και RGY Investments, αναφέρουν πως, το υποκατάστημα της Bank of New York Mellon στο Λονδίνο ενήργησε «με στόχο να προστατεύσει τα δικά του συμφέροντα, χωρίς να λάβει υπόψη του τα συμφέροντα των δικαιούχων». Η ομάδα των εναγόντων ζήτησε από το δικαστήριο του Λονδίνου να εκδώσει απόφαση που να αναγκάζει την BNY Mellon να διανείμει τους οφειλόμενους τόκους στους κατόχους ομολόγων της Αργεντινής που έχουν εκδοθεί σε ευρώ.
Στο μεταξύ, η ζωή στην Αργεντινή συνεχίζεται με ήρεμο ρυθμό και μάλλον ευοίωνες προοπτικές. Η Αργεντινή σύνηψε σημαντικές συμφωνίες με την Κίνα και τη Ρωσία, ενώ το εμπάργκο της τελευταίας σε αγροτικά προϊόντα προερχόμενα από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης και της ταλαίπωρης Ελλάδας, διαφαίνεται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τις εξαγωγικές της επιδόσεις. Το ΑΕΠ όπως και όλοι οι οικονομικοί δείκτες της χώρας, έχουν θετικό πρόσημο, ενώ το Χρηματιστήριο του Μπουένος Άϋρες, σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς. Και το κυριότερο.
Ο Αργεντίνικος λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία, συνεχίζει αδιαλείπτως εδώ και 12 χρόνια να στηρίζει με πάθος την κυβέρνηση των Κίρτσνερ που τον απάλλαξε από τα δεινά της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας με πρόσδεση σε ένα σκληρό νόμισμα όπως το δολάριο που είχε επιβάλλει το ΔΝΤ και οι γύπες των αγορών.
 Με τις εξελίξεις αυτές, αποκαλύφθηκε και αποκαταστάθηκε  ως ένα βαθμό για όσους τουλάχιστον ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα, η πραγματική εικόνα για την Αργεντινή, την οποία είχαν διαστρεβλώσει με ξεδιάντροπα ψέματα τα εδώ παπαγαλάκια-γερμανοτσολιάδες της Τρόικα. Τελικά, στην πραγματικότητα, αντί να χρεοκοπήσει η Αργεντινή, χρεοκόπησαν οι αχόρταγοι Γύπες...."
http://drachmi5.gr/diethni/anti-na-hreokopisei-i-argentini-hreokopisan-oi-gypes#sthash.Rlt7zP2e.DrsXQ0IC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου