Social Icons

twitterfacebook

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

«Ορμάνε» οι Τούρκοι στο φυσικό αέριο της Κύπρου


Η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει στο CNN Turk ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Alon Liel, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής Κύπρου".
Ορμάνε οι Τούρκοι στο φυσικό αέριο της ΚύπρουΤην απάντηση αυτή έδωσε ο Ισραηλινός πολιτικός, ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο για το κατά πόσο το Ισραήλ σκοπεύει να διακόψει τη συνεργασία με την Κύπρο και να επιδιώξει τη συνεργασία της Άγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το επίσημο «συγγνώμη» του Ισραήλ προς την Τουρκία, αναφορικά με την επίθεση στο καράβι «Μαβί Μάρμαρα» το οποίο απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας, αναμένεται να φέρει εξελίξεις από τις οποίες τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα δεν πρόκειται να εξέλθουν αλώβητες.
Θέτει ακόμα ερωτήματα και για την συμφωνία Ισραήλ – Κύπρου για την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.
Αν και ο κ. Liel απέφυγε να τοποθετηθεί για το μέλλον των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ, η τελική απάντηση του ήταν ότι «στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία».

protothema.gr


ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΑΛΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου