Social Icons

twitterfacebook

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τα 7 λάθη που οδηγούν μια δίαιτα στην αποτυχία


Τα 7 λάθη που οδηγούν μια δίαιτα στην αποτυχία

Σύμφωνα με τις πιο τελευταίες έρευνες του Πανεπιστημίου του Aberdeen η ...μνήμη μας όπως και κάποιοι γνωστοί μύθοι ευθύνονται για κάθε αποτυχημένη προσπάθεια να κάνουμε δίαιτα. Εάν δεν μπορείτε να επιμείνετε μέχρι τέλους όταν ακολουθείτε μια δίαιτα , ανεξάρτητα από το πόσο πολύ θέλετε να αδυνατίσετε, η μνήμη σας μπορεί να φταίει για την αποτυχία σας. Αυτή και κατά συνέπεια η έλλειψη προσήλωσης στους στόχους που θέτετε στο μέλλον.
Αν όχι η μνήμη και η συγκέντωση, τότε σίγουρα κάποιες λάθος αντιλήψεις όπως ότι:
Τα λίπη βλάπτουν: Η απουσία λιπαρών από τη διατροφή μας μπορεί να έχει ως συνέπεια την αύξηση του βάρους. Μια δίαιτα πλούσια σε Ωμέγα 3 αυξάνει τη δραστηριότητα του μεταβολισμού.
Η παράλειψη ενός γεύματος οδηγεί σε απώλεια βάρους: Η παράλειψή του- με έμφαση στο πρωινό έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του ρυθμού κάυσεων και ύστερα οδηγούμαστε στην αποθήκευση του επόμενου γεύματος ως παρακαταθήκη.
Οι υδατάνθρακες παχαίνουν: Είναι θέμα ποιότητας φαγητού και συνδυασμού τροφών. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι υδατάνθρακες αποκλειστικά μας παχαίνουν.
Τα προϊόντα light αδυνατίζουν: Το γεγονός ότι ορισμένα προιόντα έχουν μειωμένα λιπαρά ή ζάχαρη δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έχουν λίγες θερμίδες.
Θα φάω πολύ αλλά θα γυμναστώ και θα το κάψω:Μπορεί μεν η άσκηση να μπορεί να μας... απαλλάξει από ορισμένες θερμίδες αλλά δεν ισχύει το ίδιο για κάθε οργανισμό. Οι ρυθμοί και τα αποτελέσματα διαφέρουν. Δεν είναι δυνατόν να τρεφόμαστε με τηγανιτά και πάστες και να περιμένουμε θαύματα στο γυμναστήριο!
Η εξαντλητική δίαιτα αποφέρει καλύτερο αποτέλεσμα: Αν η διατροφή δεν είναι συστηματοποιημένη τότε τα αποτελέσματα δεν διατηρούνται. Ο οργανισμός ξεχνά να κάνει καύσεις με τις 'επικίνδυνες' θεωρητικά τροφές με αποτέλεσμα όταν επιστρέφουμε έστω και σε νορμάλ διατροφή να παχαίνουμε.
Πρέπει να κάνουμε δίαιτες αποτοξίνωσης: Μια ολιγοήμερη δίαιτα δεν βλάπτει ουσιαστικά – όμως οι μακροχρόνιες δίαιτες «αποτοξίνωσης», μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο πεπτικό και τον οργανισμό μας. Σοκ στο μεταβολισμό και εξάντληση.


Πηγή: http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/DIATROFH-DIAITES/item/71304-ta-7-lathi-poy-odigoyn-mia-diaita-stin-apotyhia#ixzz2OLS4A84P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου