Social Icons

twitterfacebook

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τα 5 σενάρια 'ελεύθερης πτώσης' του ευρώ


Τα πέντε σενάρια, σύμφωνα με τα οποία το ευρώ θα υποχωρήσει κάτω από τα 1,30 δολάρια το α΄ και το β΄ 3μηνο του έτους, αναλύει σε νέα έκθεσή της η αμερικανική τράπεζα, JP Μorgan.
Τα 5 σενάρια 'ελεύθερης πτώσης' του ευρώΤα πέντε σενάρια, σύμφωνα με τα οποία το ευρώ θα υποχωρήσει κάτω από τα 1,30 δολάρια το α΄ και το β΄ 3μηνο του έτους, αναλύει σε νέα έκθεσή της η αμερικανική τράπεζα, JP Μorgan.
Το βασικό σενάριο που επικαλείται το ίδρυμα πάντως θέλει το κοινό νόμισμα στα 1,32 δολάρια το α΄ μισο του 2013, δεδομένης της βελτίωσης των συνθηκών στην ευρωζώνη και του ότι η Federal Reserve θα εξακολουθεί να έχει πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Εντούτοις, σύμφωνα με την JP Μοrgan, υπάρχουν πέντε γεγονότα που μπορεί να ρίξουν το ευρώ κάτω από τα 1,30 δολάρια. Αναλυτικά:
-μια νέα κυβέρνηση στην Ιταλία (εκλογές Φεβρουαρίου), η οποία θα χαλαρώσει τη δημοσιονομική προσπάθεια και θα καθυστερήσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις
-διολίσθηση των δημοσιονομικών της Ισπανίας
-πρώιμος τερματισμός της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, λόγω της μείωσης της ανεργίας και της αύξησης της απασχόλησης
-πτώση της ελληνική κυβέρνησης στην προσπάθεια εφαρμογής της ατζέντας της τρόικας
-περαιτέρω μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου