Social Icons

twitterfacebook

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Θεαματική αποδοχή παρουσιάζει το Windows 8


Θεαματική αποδοχή παρουσιάζει το Windows 8Πριν από λίγους μήνες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer είχε κάνει μια αρκετά φιλόδοξη πρόβλεψη. «Σε ένα χρόνο από τώρα, μεταξύ των Windows smartphones, tablets και PCs, θα έχουμε κοντά στα 400 εκατομμύρια νέες συσκευές που θα χρησιμοποιούν τα νέα λειτουργικά συστήματα». Φαίνεται πως η εταιρεία είναι σε καλό δρόμο για να πλησιάσει, ακόμα και να πραγματοποιήσει αυτόν τον στόχο, αφού λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία των Windows 8, αυτά έχουν εγκατασταθεί σε 4 εκατομμύρια υπολογιστές.
Μιλώντας στο συνέδριο Build, ο Ballmer αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής η Microsoft έχει πουλήσει 4 εκατομμύρια άδειες αναβάθμισης για τα Windows 8. «Ο βαθμός ενθουσιασμού που βλέπουμε είναι συναρπαστικός» δήλωσε, «νομίζω ότι έχουμε πραγματικά απήχηση σε όλους τους τομείς της αγοράς».
Με τόσο μεγάλο αριθμό πωλήσεων σε μόλις τέσσερις ημέρες, το ξεκίνημα της εταιρείας αλλά και των Windows 8 μόνο εντυπωσιακό μπορεί να χαρακτηριστεί. Βέβαια η Microsoft έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να «χτυπήσει» τα 400 εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Συγκριτικά, τα Windows 7 πούλησαν περίπου 175 αντίτυπα τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους, ενώ τα Windows Phone 8 δεν έχουν ακόμα αναδειχθεί στον χώρο των smartphones.
Η σύγκριση με τις πωλήσεις του OS X βέβαια είναι αναπόφευκτη. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα η Apple πούλησε τρία εκατομμύρια αντίτυπα του OS X, αυτό όμως δεν αρκεί για να δώσει την πρωτιά στην Microsoft. Οι πωλήσεις της Apple αντιστοιχούσαν στο περίπου 4.5% της βάσης καταναλωτών της, η οποία αγγίζει τα 66 εκατομμύρια χρήστες. Την ίδια στιγμή το λειτουργικό της Microsoft, αν και με περισσότερες πωλήσεις, έχει φτάσει μόνο στο 0.3% των κατ

techzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου