Social Icons

twitterfacebook

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η Google παρουσίασε το νέο Chromebook


Τη νέα της πρόταση στην σειρά Chromebook παρουσίασε χτες η Google, με αρκετά μειωμένα χαρακτηριστικά αλλά εξαιρετικά προσιτή τιμή.
Το νέο Chromebook, με όνομα Acer C7 κατασκευάζεται από την Acer η οποία είναι γνωστή για την κατασκευή laptop με Windows. Διαθέτει οθόνη 11.6 ιντσών, χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Intel, σκληρό δίσκο 320GB και μπαταρία που «αντέχει» μέχρι 3-3.5 ώρες χρήσης, ενώ διαθέτει θύρες VGA, HDMI, USB καθώς και συνδεσιμότητα WiFi.
Τα χαρακτηριστικά του εμφανίζονται αρκετά περιορισμένα, ακόμα και σε σχέση με το τελευταίο Chromebook που παρουσίασε η εταιρεία πριν από λίγο καιρό, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως πρόκειται για μια «entry-level» συσκευή η οποία δεν προορίζεται για την ίδια χρήση με ένα laptop ή υπολογιστή. Ταυτόχρονα έτσι μειώνεται αρκετά το κόστος του, το οποίο δεν ξεπερνά τα 200 δολάρια.
Όπως συμβαίνει με όλους τους Chromebook, έτσι και το Acer C67 χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Chrome OS, το οποίο αντίθετα με τα Windows ή το OS X αποτελείται κυρίως από έναν browser, τον Chrome. Η κύρια ιδέα πίσω από ένα τέτοιο λειτουργικό είναι ότι οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν τα πάντα μέσα από έναν browser, χρησιμοποιώντας web-based εφαρμογές ειδικά κατασκευασμένες για επεξεργασία κειμένου, φωτογραφιών και σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χρήση.
Την ίδια στιγμή, μετακινώντας την δουλειά τους στο διαδίκτυο και στο «cloud», δεν θα εξαρτώνται πλέον από την χρήση ενός και μόνο υπολογιστή και τα δεδομένα τους δεν μπορούν να χαθούν.
Το Acer C7 Chromebook πωλείται από σήμερα μέσω του Google Play με τιμή 199 δολάρια, ενώ όσοι το αγοράσουν θα λάβουν δωρεάν 100GB αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive για τα επόμενα 2 χρόνια.
Source proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου