Social Icons

twitterfacebook

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αγώνας για να διασωθούν οι δαίμονες της Τασμανίας


Δεκατέσσερις δαίμονες της Τασμανίας, μικρά μαρσιποφόρα, που είναι το σύμβολο του νησιού αυτού στα νότια της Αυστραλίας, μεταφέρθηκαν σε ένα άλλο νησί σε μια προσπάθεια να διασωθεί το είδος τους από τον καρκίνο του προσώπου που έχει αφανίσει το 90% του πληθυσμού τους.
Αγώνας για να διασωθούν οι δαίμονες της ΤασμανίαςΤα ζώα επιλέχθηκαν με μεγάλη προσοχή και αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν πάσχουν από τη νόσο αυτή μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αναπαραγωγής τους, στο μικρό νησί Μαρία, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ταζμανίας.
Πρόκειται να μεταφερθούν 50 δαίμονες μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Υπολογίζεται ότι το νησί Μαρία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 120 μαρσιποφόρα.
Η μεταφορά τους αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και υγιούς πληθυσμού δαιμόνων της Τασμανίας που θα ζουν ελεύθεροι σε ένα ασφαλές περιβάλλον και θα αποτελέσουν την γενετική δεξαμενή για το μέλλον, υποστηρίζουν οι επιστήμονες που ανέλαβαν τη μεταφορά τους και η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους δεν πρόκειται να αποτελέσει ρίσκο για την επιβίωση άλλων ειδών.
Η Τασμανία είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που ζουν οι δαίμονες. Ο πληθυσμός τους άρχισε να μειώνεται με δραματικούς ρυθμούς όταν εμφανίστηκε το 1996 η νόσος αυτή που πλήττει μόνο το συγκεκριμένο είδος.
Η μεταφορά χρηματοδοτείται στο πλαίσιο προγράμματος αξίας 10 εκατ. δολαρίων από την αυστραλιανή κυβέρνηση.
Newsbomb.gr


Πάει ο Taz...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου