Social Icons

twitterfacebook

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τον πόλεμο σε Zynga και Facebook κήρυξαν οι Anonymous


Λίγο πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Zynga, με μια απρόσμενη κίνηση η εταιρεία ανάπτυξης πολλών γνωστών παιχνιδιών στο Facebook όπως το FarmVille, απέλυσε πάνω από 100 εργαζομένους της και έκλεισε κάποια από τα γραφεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τον πόλεμο σε Zynga και Facebook κήρυξαν οι AnonymousΗ κίνηση της αυτή εξόργισε την ομάδα χακτιβιστών Anonymous η οποίοι ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να αντεπιτεθούν τόσο στην ίδια την εταιρεία, όσο και στο Facebook.
Οι χακτιβιστές υποστηρίζουν πως παρά το μεγάλο οικονομικό απόθεμα της, η Zynga προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με το σκεπτικό να μεταφέρει πολλές ακόμα θέσεις εργασίας στο εξωτερικό προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα.
Στο πρώτο σκέλος της επιχείρησης «maZYNGA» οι Anonymous διέρρευσαν στο διαδίκτυο εμπιστευτικά έγγραφα από στελέχη της εταιρείας τα οποία όπως υποστηρίζουν αποκαλύπτουν τους πραγματικούς της σκοπούς. Παράλληλα δημοσίευσαν και την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πελάτες της Zynga και χρήστες του Facebook, είμαστε οι Anonymous. Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών στοχεύουμε την Zynga για την εξωφρενική συμπεριφορά της στους εργαζομένους της και τις πράξεις της ενάντια σε πολλούς προγραμματιστές.
Πιστεύουμε ότι οι πράξεις της Zynga θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων και νομικές αγωγές εναντίον όποιου μιλά στο κοινό για το σχέδιο αυτό. Θα προκαλέσουν ακόμα το τέλος της αμερικάνικης αγοράς παιχνιδιών όπως την ξέρουμε, αφού οι θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν με άλλες, σε πιο οικονομικά βολικές χώρες.
Με ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά να κάθονται στην τράπεζα, πιστεύουμε πως τέτοιες ενέργειες αποτελούν προσβολή για τον πληθυσμό και η συμπεριφορά εταιρειών όπως η Zynga πρέπει να αλλάξει.
Οι Anonymous δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο να συμβεί, και αρχίζουμε να διαρρέουμε εμπιστευτικά έγγραφα σχετικά με αυτό το σχέδιο. Ενώ μιλάμε, σχεδιάσουμε ακόμα να κυκλοφορήσουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε πάρει από τους servers τους, δωρεάν.
Κατόπιν αυτού, θα σταματήσουμε άμεσα τη διανομή των παιχνιδιών εάν η Zynga σταματήσει αμέσως τα σχέδια της».
Στο δεύτερο σκέλος της επιχείρησης, οι χακτιβιστές σκοπεύουν να επιτεθούν και να «κατεβάσουν» την ιστοσελίδα του Facebook στις 5 Νοεμβρίου και να μοιράσουν δωρεάν τα παιχνίδια της Zynga στο διαδίκτυο.
Η Zynga αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.
 techzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου