Social Icons

twitterfacebook

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Συνεργασία Ελλάδας και Κομισιόν για επενδύσεις

«Θα συνεργαστούμε για νέες επενδύσεις, για περισσότερο ευέλικτους κανόνες που διέπουν τις επενδύσεις και κυρίως τις επενδύσεις από το εξωτερικό. Αυτό είναι μια σθεναρή δέσμευσή μας για την Ελλάδα, αλλά όχι μόνο για την Ελλάδα και για όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τους επόμενους μήνες θα συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης περισσότερων επενδύσεων». 

Αυτό σημείωσε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών μεταφορών και Δικτύων ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, Αντόνιο Ταγιάνι (Antonio Tajani). 

Εξέφρασε, στη συνέχεια, την ικανοποίησή μου για τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση, υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γνωστοποίησε ότι κάλεσε και ελληνικές επιχειρήσεις να λάβουν μέρος σ' ένα ταξίδι, το οποίο διοργανώνει η ΕΕ στην Αίγυπτο με σκοπό την ανάπτυξη. Είναι ένα επιχειρηματικό ταξίδι το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, εξήγησε. 

«Καλέσαμε, λοιπόν, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις να λάβουν σ' αυτό ταξίδι που θα συμμετάσχουν η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Catherine Ashton, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Stefan Fule το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο περίπου εβδομάδες και θέλουμε να έχουμε μαζί μας πολλές ελληνικές επιχειρήσεις» επισήμανε ο Επίτροπος, ο οποίο, εν κατακλείδι, δήλωσε αισιόδοξος όσον αφορά τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και τρόικας, μεταδίδει η ert.gr.

Ο κ. Χατζηδάκης παρέδωσε στον κ. Ταγιάνι μια λίστα που έχει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Επίσης, γνωστοποίησε ότι μετά τις ανακοινώσεις για την εξυγίανση της αγοράς καυσίμων την Πέμπτη, θα γίνουν ανακοινώσεις για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. «Και συνεχίζουμε κάθε εβδομάδα με συγκεκριμένα μέτρα που κάνουν την Ελλάδα μια χώρα πιο φιλική στις επιχειρήσεις και επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς» τόνισε ο υπουργός. 

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σημείωσε: «στο θέμα της ρευστότητας δεν μπορούμε μόνοι μας να βρούμε όλες τις λύσεις. Φυσικά, κάνουμε κάθε προσπάθεια για να επιταχύνουμε την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Αλλά υπάρχουν και ζητήματα που δεν εξαρτώνται από μας». 
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου