Social Icons

twitterfacebook

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

H Apple έχασε $70 δισ. από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone 5


Μέχρι στιγμής, το iPhone 5 μόνο επιτυχημένο δε μπορεί να χαρακτηριστεί για την Apple, και ο λόγος δεν είναι μόνο οιτραγικοί χάρτες του, που ανάγκασαν τον Tim Cook να ζητήσειδημόσια συγγνώμη.
Η Wall Street φαίνεται πως έχει τους δικούς της λόγους ναανησυχεί για την πορεία τής Apple, αφού από την κυκλοφορίατου iPhone 5 η εταιρεία έχει χάσει πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η τιμή τής μετοχής της Apple έπεσε μέχρι και τα 623,55 δολάρια, ρίχνοντας και τη χρηματιστηριακή της αξία στα 585 δισ. δολάρια.
H Apple έχασε $70 δισ. από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone 5Η μετοχή της εταιρείας είχε φτάσει τα 700 δολάρια λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του iPhone 5 και ανέβηκε μέχρι και τα $705,07, την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών, στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που διατέθηκε το smartphone στην αγορά, κλείνοντας τελικά στα $700,09, τιμή που αντιστοιχεί σε αξία εταιρείας περίπου $656 δισεκατομμυρίων.
Από τότε, η μετοχή της Apple πέφτει εξαιτίας και των ανησυχιώνπου υπάρχουν από τις διάφορες αναταραχές και απεργίες στις γραμμές παραγωγής τής Foxconn, αν και η τελευταία διέψευσε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για απεργίες.
Ως αποτέλεσμα, η αξία της Apple έπεσε κάτω από τα $600 δισ. για πρώτη φορά τους δύο τελευταίους μήνες.
Από την υψηλότερη τιμή των $705,07 έως τη χαμηλότερη των $623,55, η εταιρεία έχασε περί τα $76 δισ. μέσα σε περίπου 20 ημέρες. Αυτό το νούμερο, είναι υψηλότερο από την αξία τωνFacebookLinkedIn και Dell μαζί!
Στο τεύχος που κυκλοφορεί, το PC Magazine συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του iPhone 5 και σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό.
Πηγή: Pc Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου