Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο 007 αποκαλύπτεται! Δέκα πράγματα που δεν γνώριζες για τον James Bond!


Εν αναμονή του "Skyfall" σου παρουσιάζουμε 10 πράγματα που ενδεχομένως δεν γνώριζες για τον Τζέιμς Μποντ!
Ήξερες λοιπόν ότι:
- Οι ταινίες του James Bond φημίζονται για τους εξωτικούς προορισμούς τους;  Έτσι, ανάμεσα στα μέρη που έχουν φιλοξενήσει τις περιπέτειες του πολυταξιδεμένου πράκτορα, συναντάμε και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέρος της ταινίας "For your Eyes Only" (1981) με πρωταγωνιστή τον Roger Moore έχει γυριστεί στην Κέρκυρα, όπου ο πράκτορας πρέπει να αντιμετωπίσει τον θρυλικό Aris Kristatos.
- O Sean Connery, που είναι ο πρώτος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον James Bond, ξεκίνησε την καριέρα του ως body builder;  Πριν από αυτό είχε εργαστεί ως οδηγός φορτηγού,εργάτης και μοντέλο σε σχολή Καλών Τεχνών. Το πιο ενδιαφέρον στο μακρύ βιογραφικό του είναι το γεγονός ότι πριν να κάνει το ντεμπούτο του, λούστραρε φέρετρα. Κατά τα άλλα πρωταγωνίστησε σε 6 ταινίες James Bond.
- Ο μοναδικός πρωταγωνιστής που δεν γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν κι αυτός που έπαιξε σε μια και μοναδική ταινία James Bond; Πρόκειται για τον Αυστραλό George Robert Lazenby ο οποίος πήγε στην Αγγλία με σκοπό να γίνει μοντέλο , ενώ υποδύθηκε τον 007 στο "On Her Majesty's Secret Service" το 1969.
- Ο Roger Moore έχει μείνει στην ιστορία ως ο ηθοποιός που αντικατέστησε τον Sean Connery στον ρόλο του 007, παρ' όλα αυτά είναι ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον εμβληματικό ρόλο τις περισσότερες φορές από όλους; Για την ακρίβεια έχει πρωταγωνιστήσει σε 7 ταινίες της σειράς σε διάστημα 12 χρόνων (1973-1985).
- Η ψυχρή και ωμή ερμηνεία του Timothy Dalton που ήταν και ο τέταρτος από τους έξι ηθοποιούς που έχουν ενσαρκώσει τον ρόλο, προκάλεσε διφορούμενες αντιδράσεις; Ίσως για αυτό πρωταγωνίστησε στη σειρά μόνο σε δύο ταινίες.
- O Pierce Brosnan έχει παίξει σε 4 ταινίες James Bond; Αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι ταυτόχρονα ο πιο ελαφρύς κι ο πιο βαρύς πράκτορας στην ιστορία του franchise.
- Ο Daniel Craig είναι ο πιο κοντός ηθοποιός που ενσαρκώνει τον James Bond; Το ύψος σίγουρα δεν μετράει...
- Για το φαινόμενο Τζέιμς Μποντ έχει γράψει μέχρι και ο Ουμπέρτο Έκο στο βιβλίο του "Ο Υπεράνθρωπος των Μαζών";
- Ο Daniel Craig έχει συμβόλαιο για δυο ακόμη ταινίες του franchise;
- Στο φετινό 65ο Φεστιβάλ των Καννών θα εορταστούν τα 50ά γενέθλια της πιο επιτυχημένης σειράς ταινιών με προβολές τους στο υπαίθριο θερινό σινεμά της Κρουαζέτ;

    Η νέα ταινία του 007, "Skyfall" κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η ΝοεμβρίουΓια περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
    Για να δείτε το trailer του "Skyfallκάντε κλικ εδώ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου