Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

10 «τρελά» hostels για ξέφρενο party


10 «τρελά» hostels για ξέφρενο partyΤα συγκεκριμένα hostels δεν αφορούν αυτούς που αποκαλούμε μυγιάγγιχτους. Για εκείνους όμως, που τα λικνίσματα υπό εκκωφαντικούς ήχους και η κατανάλωση… σεβαστών ποσοτήτων αλκοόλ είναι συνήθης δραστηριότητα, η συνέχεια θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.


Ακολουθεί μια ενδεικτική επιλογή του CnnGo μερικών από τα πλέον αγαπημένα καταλύματα «των φτωχών» ανά τον κόσμο, που κερνούν ταυτόχρονα τους επισκέπτες άφθονο κέφι και μια γερή δόση υπερβολής.
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν αποτελούν αντικίνητρο για κανέναν backpacker να κάνει μία «βουτιά» στο ούζο και στον ήλιο της μαγευτικής Κέρκυρας. Το Pink Palace είναι μια κατηγορία από μόνο του.
Φιλοξενεί 24ωρης λειτουργίας cocktail bar, μαζί με beach bar εξοπλισμένο με jacuzzi για πλήρη χαλάρωση. Ένα nightclub μέσα στο χώρο φιλοξενεί τα σαββατόβραδα τα περίφημα Pink Toga parties.
Οι θαμώνες έχουν την ευκαιρία και για άλλες «καθημερινές» και «απόλυτα κοινότοπες» δραστηριότητες, όπως η Booze Cruise με άλμα σε γκρεμό (ενίοτε χωρίς ρούχα), βόλεϊ με έπαθλο το Ouzo Cup, βραδιές προξενιών καθώς και πάρτι πιτζάμας.
Είναι πραγματικά δύσκολο να σκεφτεί κανείς τι θα έλεγαν οι αρχαίοι Ίνκας αν γίνονταν κοινωνοί των παρεκτροπών που λαμβάνουν χώρα στο Loki Hostel, σε αυτή την παλιά πρωτεύουσά τους ονόματι Cusco.
Αυτό το 450 ετών ετοιμόρροπο αποικιακό αρχοντικό μετατράπηκε σε hostel από μερικούς backpackers λίγα χρόνια πριν. Στις μέρες μας, έχει μετατραπεί σε πολύ δημοφιλές σημείο προσωρινής διαμονής για όσους επιστρέφουν από την κοντινή «χαμένη πόλη» του Macchu Picchu.
Οι πεθαμένοι από την κούραση πεζοπόροι μπορούν εδώ να βγάλουν τις μπότες τους στις μεγάλες θεματικές γιορτές του Loki. Μη χάσετε το ABC party (που θα πει Anything But Clothes – κοινώς δε χρειάζεται να αγχωθείτε για το τι θα βάλετε) και το Gender Bender (όπου τα αγόρια ντύνονται κορίτσια και το ανάποδο). Με ιδιαίτερα φθηνό κόστος διαμονής, το Loki είναι σταθερή αξία.
Αφού θα έχετε καταναλώσει άφθονο φθηνό αλκοόλ και θα έχετε επισκεφθεί και το κοντινότερο coffee shop (που στο Άμστερνταμ είναι απολύτως νόμιμο), το πιθανότερο είναι ότι θα βλέπετε όλη νύχτα αυτό ακριβώς, που λέει το όνομα του hostel: «ιπτάμενα γουρούνια».
Πολύ κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Amsterdam, κοντά στα όρια της γειτονιάς με τα «κόκκινα» φώτα, το εμβληματικό αυτό hostel είναι καπνώδες, εκκωφαντικό, γενικά γνωστό για τον πρωτόγονα χαρωπό του χαρακτήρα.
Το μπαρ είναι πάντα ανοιχτό και οι DJs απ’ όλο τον κόσμο, που κάνουν την «περατζάδα» τους, διασκεδάζουν τα πλήθη 3 φορές την εβδομάδα. Μέχρι και ειδικό χώρο με μαξιλάρια για ολονυχτίες, διαθέτουν γι’ αυτούς που επιλέγουν έκνομες (στην Ελλάδα αλλά όχι στην Ολλανδία) και περίεργες καταχρήσεις…
Το St. Christopher’s Village σίγουρα δεν θα κέρδιζε βραβείο αισθητικής. Η κεντρική θέση όμως, που έχει η έννοια του πάρτι στη φυσιογνωμία του και η πολύ βολική του τοποθεσία είναι που το κάνουν αγαπημένο για τους backpackers.
Ένα τετράγωνο μακριά από το London Eye, το hostel–ναυαρχίδα της αλυσίδας περιλαμβάνει και nightclub με άδεια για πολύ… μεταμεσονύκτιες καταστάσεις, δωμάτιο για χαλάρωση, σινεμά, comedy club, σάουνα και τζακούζι στην οροφή του. Καθημερινά θεματικά πάρτυ –π.χ. βραδιές καραόκε, 80s και 90s– είναι εκεί και περιμένουν κάθε επίδοξο ταξιδιώτη με έφεση στην περιπέτεια…
Το όνομα δεν είναι εντελώς άσχετο με το περιεχόμενο. Ιδιοκτησίας ενός Ιταλοϊρλανδού, το συγκεκριμένο hostel φιλοξενείται σε μια μεγάλη βίλλα κοντά στο δημοφιλές party resort Golden Sands. Και η ακρότητα είναι πράγματι ένα από τα συστατικά στοιχεία αυτών των πάρτι.
Φανταστείτε χώρους με χωρητικότητα γύρω στα 500 άτομα, όπου ελαφρά ντυμένες κυρίες έρχονται κοντά με κυρίους, σε μια ατμόσφαιρα όχι απλά φιλική. Η μπύρα ρέει άφθονη, τόσο που θα μπορούσε να θεωρηθεί και δωρεάν.
Το μέρος είναι τόσο «τρελό» που έχει το ολόδικό του cult κοινό. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, 108 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής «χτυπήσει» τατουάζ «Χ» σε κάποιο σημείο του σώματός τους.
Τοποθετημένο χωροταξικά στην παραλιακή πόλη του Lagos, το The Rising Cock είναι «άγριο» και με παιχνιδιάρικη διάθεση, έχοντας χτίσει ένα αξιοσέβαστο όνομα από το 2004 στο χώρο του ευρωπαϊκού partying.
Ξεκίνησε σαν διαμέρισμα με τρία υπνοδωμάτια, όπου μέχρι και 30 άνθρωποι μπορούσαν να κοιμηθούν στο πάτωμα, στον καναπέ, ακόμα και στο… ψυγείο.
Σήμερα πια, ο χώρος δεν είναι τόσο στενός. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 καταλύματα σε απόσταση βολής από την παραλία. Πάμφθηνες σύντομες κρουαζιέρες, συνεδρίες «πιείτε όσο μπορείτε» και πάρτι στη παραλία βρίσκονται επίσης, στην ατζέντα του. Μη χάσετε με τίποτα το κρεπο-πρωινό, ό,τι καλύτερο έχει εφευρεθεί για τη θεραπεία του hangover.
Όχι ακριβώς το μέρος για να πάρετε έναν χαλαρό υπνάκο. Τα νυχτερινά πάρτι στο bar ακριβώς κάτω από τους κοιτώνες, κάνουν τον θόρυβο να διαπερνά τοίχους και πατώματα χωρίς διακοπή. Από την άλλη βέβαια, ποιος θέλει να κοιμηθεί όταν το κέφι χτυπάει κόκκινο;
Στο κέντρο της Μελβούρνης, αναστατώνοντας το κοντινό παραλιακό προάστιο της St Kilda, αυτό το νεόδμητο hostel έχει ένα ιδιαίτερο party vibe με εντυπωσιακά κοκτέιλ στο μενού και μοντέρνο ντεκόρ. Chill-out χώροι, ένα εστιατόριο με ασιατική κουζίνα και σαλόνι για τηλεόραση δίνουν στους backpackers στυλ και άνεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις κυρίες υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι -μια ζώνη με βελούδινα μπάνια, τεράστιους καθρέφτες, πετσέτες και σεντόνια από αιγυπτιακό βαμβάκι.
Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: το hostel κερδίζει στα σημεία και μόνο από την τοποθεσία του στο κέντρο του τρελού πάρτι που λαμβάνει χώρα σε όλη την παραλία του Miami. Είναι κυριολεκτικά «δυο βήματα» από την παραλία, σε απόσταση αναπνοής από μαγαζιά, εστιατόρια και μπαρ.
Πρόσφατα ανακαινισμένο, με art deco lobby, club στο εσωτερικό του και μια μεγάλη ταράτσα για να έχετε θέα, δε μπορείς να ζητήσεις και πολλά περισσότερα. Το προσωπικό οργανώνει επίσης και VIP εισόδους σε bar και club της ευρύτερης περιοχής, καθώς και βόλτες με λιμουζίνες. Δεν είναι παράδοξο λοιπόν, που οι κριτικές για το Miami Beach Hostel είναι αποθεωτικές.
Η φήμη του Milhouse έχει φτάσει τόσο μακριά, που λέγεται ότι πριν χρόνια οι ιδιοκτήτες του έκαναν μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πράγματα, γιατί η δημοσιότητα έφτανε να γίνεται αρνητική.
Αν είναι έτσι, μάλλον δεν τα κατάφεραν. Το hostel τους παραμένει ως ένας από τους πλέον ξεχωριστούς χώρους για ξεφάντωμα στο Buenos Aires, λίγα μόλις τετράγωνα από την Plaza de Mayo και τη μποέμικη γειτονιά του San Telmo.
Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο πενταόροφο κτήριο του 19ου αιώνα, με το lounge του πρώτου ορόφου να είναι γεμάτο με επισκέπτες που ξεκινούν τον πρώτο γύρο του πάρτι, πριν κατευθυνθούν στις discotecas, αλλά και μετά απ’ αυτές.
Πριν ακόμη αφήσει κανείς τα μπαγκάζια του σε αυτό το βερολινέζικο «θεσμό», σερβίρεται ένα πρώτο ποτό στο check-in. Κομμάτι μιας άκρως επιτυχημένης αλυσίδας, το συγκεκριμένο hostel ξεχωρίζει λόγω κλίματος πάρτι, τοποθεσίας και εξαιρετικής καθαριότητας, από τα εγκαίνιά του το 2008.
Έχει το δικό του εστιατόριο, τη δική του κουζίνα για τους διαμένοντες και το ολόδικό του bar. Υπάρχει επίσης και roof garden όπου μπορείτε να γευτείτε μεζεδάκια με λουκάνικα και να απολαύσετε την πανοραμική θέα του πανέμορφου Βερολίνου.
clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου