Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Κασιδιάρης, Κανέλλη και Δούρου μαζί στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας


Στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής 'Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, θα βρεθούν μαζί ο Ηλίας Κασιδιάρης, η Λιάνα Κανέλλη και η Ρένα Δούρου.
Κασιδιάρης, Κανέλλη και Δούρου μαζί στην Επιτροπή Εξωτερικών και ΆμυναςΗ συνύπαρξη τους στην εν λόγω Επιτροπή, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως σχήμα οξύμωρο, καθώς το "σίριαλ" της "επίθεσης Κασιδιάρη" συνεχίζεται μετά τις μηνύσεις που έχει καταθέσει ο τελευταίος.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι δε μετάνοιωσε ποτέ για την επίθεση στις βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής 'Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Εξωτερικών και β) Εθνικής Άμυνας γ) Μακεδονίας Θράκης και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της.
Οι Διαρκείς Επιτροπές συνιστώνται και συγκροτούνται στην αρχή κάθε τακτικής συνόδου της Βουλής με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, προκειμένου να επεξεργάζονται και να εξετάζουν σχέδια νόμων ή προτάσεις νόμων. Μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 και την αντίστοιχη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, μπορούν να ασκούν και νομοθετικό έργο και κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Επίσης, μπορούν να συζητούν θέματα συναφή με την αρμοδιότητά τους, καθώς και να διατυπώνουν γνώμη για τους προτεινόμενους προς διορισμό σε ορισμένες θέσεις, εφόσον αυτό προβλέπεται από τον Κανονισμό ή νόμο.
Επιπλέον, τις διαρκείς επιτροπές ενημερώνουν ο αρμόδιος Υπουργός, ή ο εκπρόσωπος φορέα μαζί με τον εποπτεύοντα Υπουργό, πριν από τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων μεγάλης αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου