Social Icons

twitterfacebook

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η Πόπη Διαμαντάκου γράφει για το Greek Idol.... και συμπληρώνει εμάς!

Προφανώς η παραγωγή του «Greek Idol» αντελήφθη ότι χρειάζονταν αλλαγές στο πνεύµα του σόου, γιατί η κανιβαλική του ουσία παραµένει
Τα µηνύµατα τα πήραν στο «Greek Idol»....
..Το κυριότερο ήταν πως αν έχουν στόχο να προσελκύσουν πιο νεανικό κοινό, ούτε τα προσκυνήµατα στην παρουσιάστρια θα τους το φέρουν ούτε η υποχρεωτική αποθέωση της αειθαλούς οµορφιάς της ούτε κανενός είδους ενδυµατολογικοί καρναβαλισµοί. Αλλωστε ποσώς ενδιαφέρονται τα νιάτα για το πώς είναι ντυµένη µια παλιά δόξα της τηλεόρασης, απλώς αν εκείνη το παρακάνει, µόνη της θυµατοποιείται. Αυτά για την απειλή που εξαπέλυσε τις προάλλες από τη ραδιοφωνική της εκποµπή η Κοροµηλά, ότι δηλαδή µπορεί και να «φορέσει το βρακί της ανάποδα», για να κάνει τα µούτρα «υπέρβαρων τηλεκριτικών» κιµά. Γελοιότητες. Οπως και το κοντινό πλάνο στους υποτιθέµενους κοροµηλαίικους φαν µε τα µακό που είχαν στάµπα µε φωτογραφία της, ευτυχώς φευγαλέο, καθώς φάνηκε ότι αυτή τη φορά
η σκηνοθετική επιλογή ήταν µια εικόνα ισορροπίας ανάµεσα στα επιµέρους στοιχεία του σόου.

Διαφορετικό και το κάστινγκ, στο πνεύµα που είχε ήδη εφαρµόσει και το «X-Factor», µε πολύ νεανικές φατσούλες επίδοξων αοιδών, µε ροκά δικες πινελιές στην εµφάνιση και τις επιλογές των τραγουδιών, χωρίς φυσικά να λείψει και η «πίστα», µε τις λαµέ εµφανίσεις και τα χρυσοποίκιλτα περιδέραια κοριτσιών που προσπαθούσαν να µιµηθούν λίγο από Παπαρίζου, λίγο από Πρωτοψάλτη – πέρασαν και δεν ακούµπησαν –, λίγο απ’ όλα τα υφάκια και τα στυλ της εγχώριας µουσικής διασκέδασης που δεν έχουν βρει ούτε τη συνέχειά τους ούτε αυτό που θα τα αντικαταστήσει. Αλλά η τηλεόραση– και δη τα εν λόγω τάλεντ σόου –δεν έχει σχέση µε τη µουσική δηµιουργία που συµβαίνει σε άλλους χώρους,µε άλλους τρόπους. Αλλωστε µεταξύ των επιλεγέντων ήταν καιτο «ακατέργαστο ταλέντο» της γραµµατέως χωρίς µουσική παιδεία. Και τι έκπληξη! Ηταν η µόνη για την οποία ξέφυγε από κριτή σεξιστικό σχόλιο για ανατοµική της λεπτοµέρεια, θυµίζοντάς µας τη γηπεδική, υποτιµητική συµπεριφορά προς την µπιγκµπραδερική Νάρα, θλιβερό αποµεινάρι ενός κόσµου που δεν τιµά τα νιάτα προς τα οποία επιθυµεί να απευθυνθεί το «Greek Idol».
Ετσι κι αλλιώς, ουδείς νικητής από ανάλογο τάλεντ σόου έχει κάνει καριέρα. Η Βαλάντω της περσινής σεζόν βρέθηκε να διαγωνίζεται για τη Γιουροβίζιον, ό,τι ακριβώς είχε πράξει και πριν από τη συµµετοχή της στο «Greek Idol». Ολοι χρειάζεται να αντιµετωπίσουν µια σκληρή πραγµατικότητα έξω απότο «θερµοκήπιο» της σκηνοθετηµένης τηλεοπτικής αποθέωσης.

Δυστυχώς, η τηλεόραση του είδους παραµένει µια κρεατοµηχανή, µε τις ελπίδες ταλαντούχων νέων – ορισµένοι είναι – να χάνονται. Απαιτεί όµως και από τους παλαιότερους, παρουσιάστρια και κριτές, να ξεχάσουν την αυταρέσκεια – γελοία πλέον σε µια χώρα που καταρρέει – και να βρουν χιούµορ, άνεση και σύγχρονο λόγο, να υπηρετήσουν ένα ευχάριστο τηλεοπτικό θέαµα, όπου επίκεντρο θα είναι οι διαγωνιζόµενοι. Θα δούµε αν θα το καταφέρουν.

http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/greek-idol_5703.html

Για του λόγου το αληθές και επειδή είμαστε και μπροστά από την εποχή μας, δείτε αυτό:
http://koutsoballa.blogspot.com/2011/02/x-factor.html
Χεχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου