Social Icons

twitterfacebook

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Γιατί (τελικά) κατέθεσε μομφή ο ΣΥΡΙΖΑ


ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Γιατί κατέθεσε μομφή ο ΣΥΡΙΖΑ)

Ένα εξαίρετο κομμάτι από το " Rizopoulos Post", το οποίο δεν συμβαδίζει με τα γνωστά, εγκάθετα παπαγαλάκια. Διαβάστε αναλυτικότερα παρακάτω...



"...Στη ζωή και στην πολιτική, συνήθως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Τουτέστιν, είναι μάλλον αφελής η άποψη που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να επέστρεψε από το Τέξας και να άρχισε τα … καουμποϊλίκια, καταθέτοντας πρόταση μορφής στην κυβέρνηση. Άρα;
Άρα πρέπει να δούμε τι προσπαθεί να επιτύχει και τι προσπαθεί να αποτρέψει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι μπορεί επισήμως η μομφή να κατατέθηκε εξαιτίας της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, εντούτοις είναι γεγονός πως όλη μέρα χθες στην Κουμουνδούρου υπήρχε η αίσθηση πως ο Σαμαράς μπορεί και να ετοιμάζει… ηρωική έξοδο. Δηλαδή να οδηγήσει «στα βράχια» τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να πάει σε εκλογές με τον αέρα… εθνικού ήρωα.
Με δεδομένο ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 η χώρα θα έχει την Προεδρία της Ε.Ε, είναι αδύνατον να γίνουν εκλογές στη διάρκειά της. Πράγμα που σημαίνει πως αν στη σκέψη του Μαξίμου παίζει σενάριο πρόωρων εκλογών, αυτό μπορεί να είναι εφικτό μέχρι το Δεκέμβρη. Μετά πάπαλα…. Από τον Μάη και βλέπουμε…
Βλέποντας λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με την τρόικα, υποθέτοντας πως αυτή η αντιπαράθεση μπορεί να είναι και συμφωνημένη παρασκηνιακά, διαβάζοντας και κάτι δημοσιογραφικές προτροπές εκδοτικών συγκροτημάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση «να στείλει την τρόικα από εκεί που ήλθε», ήρθε κι έδεσε το πράγμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση με την πρόταση μομφής. Αλλά ξέρει επίσης πως έτσι «καίει» κάθε πιθανότητα να πάει η κυβέρνηση σε εκλογές με δική της πρωτοβουλία μέχρι το τέλος του χρόνου, έχοντας ως πλεονέκτημα τη … ρήξη με τους δανειστές και βγάζοντας από την ντουλάπα τον «μπαμπούλα» πως αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ «θα μας πάρουν την Προεδρία».
Ενώ λοιπόν αποτρέπει αυτό που φοβάται, ταυτόχρονα εκθέτει στην κοινή γνώμη:
- τους δήθεν «αντάρτες» της συγκυβέρνησης, γαλάζιους και πράσινους, που διαφωνούν με τον Φόρο Ακινήτων αλλά τώρα είναι αναγκασμένοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης,
- κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ που δεν θα υπερψηφίσουν την πρόταση κι έτσι αντικειμενικά θα στοιχηθούν πίσω από τη συγκυβέρνηση.
Τέλος κάνει και το «κομματικό καθήκον» του απέναντι σε ένα ακροατήριο που είχε κάνει «σημαία» του το αγώνα της ΕΡΤ. Άρα με τον «σμπάρο» της μομφής, ο Τσίπρας στόχευσε πολλά τρυγόνια, κι ας λένε τα «παπαγαλάκια» πως πρόκειται περί γκάφας. Η καρδούλα τους το ξέρει…"

Μια διαφορετική προσέγγιση, όχι ότι μας βρίσκει και απολύτως σύμφωνους, αλλά το σκεπτικό της έχει δόση λογικής. Η δική μας προσέγγιση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, με αυτό τον τρόπο να σκυλέψει (και να εκθέσει φυσικά) το μόρφωμα της ΔΗΜ.ΑΡ. και τ'απομεινάρια του ΜΠΑΤΣΟΚ, που πλέον πνέουν τα λοίσθια. Έτσι θ'αρχίζουν να (ξανά)συσπειρόνονται οι πολιτικές δυνάμεις σε κεντροαριστερές και κεντροδεξιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου