Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Με ανακριβή στοιχεία πλασάρουν στους πολίτες τα ανώνυμα γενόσημα

Με ανακριβή στοιχεία πλασάρουν στους πολίτες τα ανώνυμα γενόσημα
Μια φορά ραγιάς, πάντα ραγιάς. Καμιά εξαίρεση και στον τομέα της υγείας, που η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τα γιουσουφάκια που υπηρετούν τους παγκόσμιους τοκογλύφους δίνουν τον "καλύτερο εαυτό τους", για να μας στείλουν, κυριολεκτικά, αδιάβαστους, σε πολιτείες...πιο ψηλά. Διαβάστε ένα εξαιρετικό άρθρο για τα γενόσημα, το ρόλο των "αρχόντων" της κατεχόμενης χώρας και δείτε τι κάνουν οι χώρες που έχουν πραγματικό πατριωτισμό (Ισλανδία).
Από το NewsBomb.

"...Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζεται διαφημιστική καμπάνια του χρεωμένου κατά τα άλλα ΕΟΠΥΥ για την προώθησή τους, ενώ το τελευταίο διάστημα ένας ορυμαγδός στοιχείων για τα ποσοστά κατανάλωσης γενόσημων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβάλλεται από την κυβέρνηση, ώστε να πείσει τους Έλληνες να εμπιστευτούν τα ανώνυμα γενόσημα.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην κατανάλωση τέτοιων σκευασμάτων, με ποσοστό 25%, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ποσοστά που φτάνουν ακόμα και το 70%, στην περίπτωση της Γερμανίας για παράδειγμα, η οποία και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα. Ενδεικτικά η Βρετανία έχει 63%, η Ολλανδία 62%, η Δανία 60% κτλ.
Οι εν λόγω αριθμοί, όμως, συσκοτίζουν την πραγματική εικόνα. Ο λόγος είναι απλός. Στα ποσοστά αυτά περιέχεται εκτός από την κατανάλωση ανώνυμων γενόσημων και αυτή των φαρμάκων εκτός πατέντας. Στην περίπτωση της Ελλάδας τα ποσοστά που προβάλλονται αφορούν μόνο στη χρήση ανώνυμων γενόσημων! Αν προσθέσει κανείς και τα επώνυμα σκευάσματα εκτός πατέντας, τότε η χώρα μας φτάνει ή ίσως και ξεπερνά τα ευρωπαϊκά ποσοστά.
Ούτε όμως τα στοιχεία της EFPIA (του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων) συνηγορούν υπέρ των ισχυρισμών της κυβέρνησης. Με βάση τον επίσημο κατάλογο του Συνδέσμου, που εξεδόθη προσφάτως και αφορά στις αξίες διείσδυσης των γενόσημων στις ευρωπαϊκές χώρες, το ποσοστό της Ελλάδας είναι είτε πολύ κοντά είτε μεγαλύτερο του αντίστοιχου πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Ενδεικτικά, η Ισπανία είναι στο 12,6%, η Πορτογαλία στο 20%, η Γαλλία στο 13,6%, ενώ η Ελλάδα στο 18%.
Είναι σαφές ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι προσαρμοσμένα στις επιδιώξεις της τρόικας, που έχει απαιτήσει ως το τέλος του χρόνου να χρησιμοποιούν οι Έλληνες σε ποσοστό 60% ανώνυμα γενόσημα.
Πάντως, η σημαντική αύξηση στη χρήση των γενόσημων σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει συντελεστεί την τελευταία εξαετία, σύμφωνα με την Κομισιόν. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς το διάστημα αυτό έχουν πραγματοποιηθεί μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας στις περισσότερες χώρες, με στόχο τη μείωση των δαπανών. Αποτέλεσμα είναι η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας με σοβαρές συνέπειες για τους πολίτεςΣτη Γερμανία βρίθουν τα παραδείγματα στον Τύπο, που καταγγέλλουν σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση ανώνυμων γενόσημων. Η περίπτωση της Ιρλανδίας δε, καταρρίπτει και το επιχείρημα ότι η κυριαρχία των φθηνών γενόσημων στην αγορά, θα μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (ESRI), οι τιμές των ανώνυμων γενόσημων στη χώρα είναι υψηλές και δεν διαφέρουν από αυτές των επώνυμων σκευασμάτων.
Όσον αφορά στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που βρίσκονται υπό την εποπτεία διεθνών δανειστών, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία που πήραν μέτρα αυστηρής λιτότητας, συνέπεια ήταν η συρρίκνωση και η πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Οι αυτοκτονίες και τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων αυξήθηκαν στις χώρες αυτές, σύμφωνα με έκθεση του «Lancet». Αντίθετα, η Ισλανδία, η πρώτη χώρα που βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία στην αρχή της οικονομικής κρίσης, απέρριψε τη λιτότητα μέσω δημοψηφίσματος και οι συνέπειες στον τομέα της υγείας ήταν ελάχιστα αισθητές.
Στο όνομα της «διάσωσης» της Ελλάδας, εφαρμόζονται ακραίες πολιτικές λιτότητας για τις οποίες έχει ομολογηθεί ότι είναι αποτυχημένες, με αποτέλεσμα να «χρεοκοπεί» ο ελληνικός λαός και να πιθανολογείται πως μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η υγεία του. Οι μόνοι κερδισμένοι από την υπόθεση φαίνεται πως είναι οι διεθνείς δανειστές και τα συμφέρονται πολλών πολυεθνικών, στην προκειμένη περίπτωση κάποιων γιγαντιαίων φαρμακοβιομηχανιών ανώνυμων γενόσημων, που μέσω του μέτρου συνταγογράφησης δραστικής ουσίας σκοπεύουν να αλώσουν την ελληνική αγορά με τα αμφισβητούμενης ποιότητας και αποτελεσματικότητας σκευάσματά τους, κατασκευασμένα τα περισσότερα σε τρίτες χώρες..."

www.newsbomb.gr/politikh/story/342026/me-anakrivi-stoiheia-plasaroyn-stoys-polites-ta-anonyma-genosima#ixzz2du99mr6A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου