Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΕΕΤΤ: «Μάχη» Vodafone–Cosmote για την καρτοκινητή

ΕΕΤΤ: «Μάχη» Vodafone–Cosmote για την καρτοκινητήΞεκίνησε, με την πρώτη ακρόαση, από την ΕΕΤΤ η διαδικασία της εξέτασης της καταγγελίας της Vodafone κατά της Cosmote για δεσπόζουσα θέση στην αγορά της καρτοκινητής. 

Με πολυμελείς αντιπροσωπείες, οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον της Επιτροπής η οποία εκτιμάται ότι θα χρειαστεί χρόνο να βγάλει απόφαση για την υπόθεση. Πάντως στη συνεδρίαση δεν είχε αντιπροσωπεία η Wind παρότι είχε κληθεί. Η εταιρεία ζητά ανάλυση της αγοράς. 

Η Vodafone Ελλάδας, μετά την έγκριση της μητρικής εταιρείας, προσέφυγε στην ΕΕΤΤ ζητώντας την παρέμβαση στην αγορά της κινητής με το σκεπτικό ότι η Cosmote έχει δεσπόζουσα θέση και υπάρχει ανάγκη ρύθμισης της εν λόγω αγοράς, κατά το πρότυπο της ρύθμισης του ΟΤΕ στην σταθερή τηλεφωνία. 

Η εταιρεία στην προσφυγή της υποστηρίζει ότι αγορά δεν λειτουργεί με ανταγωνιστικούς όρους με αποτέλεσμα να πλήττονται τα δικαιώματα των καταναλωτών. Ωστόσο από την πλευρά της η Cosmote αντιτείνει ότι στην αγορά της καρτοκινητής ο ανταγωνισμός λειτουργεί πλήρως και ως επιχείρημα προβάλλεται η μεγάλη μείωση των τιμών τα τελευταία χρόνια. 

euro2day.gr 

Άρχισαν τα όργανα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου