Social Icons

twitterfacebook

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

«Εξαφανιστείτε» από το Internet


Το τελευταίο διάστημα, γίνονται πολλές συζητήσεις για τα κέρδη των ηλεκτρονικών εταιριών που βασίζονται στις διαφημίσεις, εκμεταλλευόμενες τα προσωπικά μας δεδομένα. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ένα νομοσχέδιο που έχει σαν στόχο την προστασία του απορρήτου και κατ' επέκταση των πολιτών.
«Εξαφανιστείτε» από το InternetΗ νέα εφαρμογή της Abine, DeleteMeMobile, που κυκλοφόρησε στο App Store της Apple στις αρχές της εβδομάδας, έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους χρήστες της να διαγράψουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα, που κατά καιρούς έχουν συλλέξει μεγάλες ιστοσελίδες, όπως η Spokeo και η Intelius.
Αυτά τα sites συλλέγουν πληροφορίες που αφορούν τις καταθέσεις σας, τις πολιτικές και θρησκευτικές σας πεποιθήσεις, τα ονόματα των συγγενικών σας προσώπων, τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφθεί καθώς και άρθρα που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον σας. Στόχος τους φυσικά, το κέρδος, αφού πουλάνε τις συγκεκριμένες πληροφορίες σε εταιρίες στοχευμένης διαφήμισης.
Η Sarah Downey, αναλυτής απορρήτου στην Abine, δήλωσε πως «υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που παρακολουθούν τις κινήσεις του κόσμου και κανείς δεν τους γνωρίζει. Αυτή η μεγάλη συλλογή δεδομένων, οδηγεί στη δημιουργία ενός «ψηφιακού» ατόμου που ταιριάζει σε εσάς και με βάση αυτό το άτομο παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στοιχεία του χαρακτήρα σας».
Η εφαρμογή DeleteMe είναι δωρεάν, αν απλά θέλετε να δείτε τι πληροφορίες υπάρχουν για εσάς στον κόσμο του Internet, όμως αν θέλετε να διαγράψετε αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία για το ποσό των 24.99 δολαρίων (περίπου 19 ευρώ).
Από τη στιγμή που εγκαταστήσετε την εφαρμογή στη συσκευή σας, αυτή ξεκινάει την αναζήτηση των πληροφοριών που έχετε εισάγει για τον εαυτό σας,. Μόλις τελειώσει η αναζήτηση, θα εμφανιστούν περίπου 8 λίστες αποτελεσμάτων, δίνοντας σας τη δυνατότητα να διαγράψετε όποια από αυτές, θεωρείτε ότι δε σας αντιπροσωπεύει, απλά πατώντας την επιλογή «DeleteMe».
Παρόλα αυτά, η Abine, τονίζει πως είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα που σας αφορούν και υπάρχουν στο Διαδίκτυο, όμως εγγυάται ότι μπορεί να εντοπίσει τα περισσότερα από αυτά.
 
Πηγή techzine.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου