Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα αλλά ερωτευμένα

Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα αλλά ερωτευμένα
Ο σκηνοθέτης συν-υπογράφει το σενάριο με τον συγγραφέα Ισαάκ Μάριον. Το «Warm Bodies», όπως είναι ο ξένος τίτλος της ταινίας, ξεκίνησε ως μια επτασέλιδη ιστορία με τίτλο «Είμαι ένα ζόμπι γεμάτο αγάπη», το οποίο προσέλκυσε ένα ευρύ διαδικτυακό κοινό και οδήγησε τον Ισαάκ Μάριον, να το επεκτείνει σε μυθιστόρημα το 2010.
O συγγραφέας αντί να περιγράψει αυτές τις τυπικές αντιθέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζόμπι, προτίμησε να εστιάσει στο πώς ένας άνθρωπος γίνεται ζόμπι και μετά πάλι άνθρωπος…
Το ερωτευμένο πρωταγωνιστικό δίδυμο αποτελούν ο Νίκολας Χουλτ (βραβείο Bafta πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού και συμμετοχή στα φιλμ «X-men: first class, «Α single man» και «About a boy») και η αυστραλή ανερχόμενη νεαρή σταρ Τερέζα Πάλμερ («I am number four»). Ο βετεράνος Τζον Μάλκοβιτς είναι ο αυταρχικός κινηματογραφικός «πατέρας» της Πάλμερ και αρχηγός των επιζώντων του ανθρώπινου είδους.
Στην υπόθεση της ταινίας, ένας μυστηριώδης ιός εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετατρέποντας τους πολίτες διαρκώς σε πεινασμένα ζόμπι χωρίς αναμνήσεις και αισθήματα. Οι ελάχιστοι θνητοί που γλύτωσαν από τη μανιακή επέλαση του ιού παραμένουν στοιβαγμένοι και κατατρομαγμένοι σε πλήρη οχύρωση, αναπολώντας το ευτυχισμένο τους παρελθόν.
Αλλά όλα αυτά αλλάζουν όταν ο R (Νίκολας Χουλτ), ένα καλόψυχο νεαρό ζόμπι, είναι τόσο γοητευμένος από το υπέροχο ζωντανό ον που ακούει στο όνομα Τζούλι (Τερέζα Πάλμερ), που την ώρα που κάποιοι σύντροφοί του θέλουν να την κατασπαράξουν εκείνος της σώζει τη ζωή.
Ο R μεταφέρει την Τζούλι σε ένα αεροδρόμιο, το οποίο εκείνος θεωρεί σπίτι του, και την κρύβει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροσκάφος 747, γεμάτο με θησαυρούς που έχει μαζέψει - δίσκους βινυλίου, γυάλινες μπάλες με χιόνι, μουσικά όργανα και διάφορα κειμήλια μιας άλλης εποχής. Τις επόμενες μέρες, σε αυτή την άνετη και ζεστή κρυψώνα τους, η Τζούλι αρχίζει να τρέφει συναισθήματα για τον R, καθώς συνειδητοποιεί ότι έχει πολλά περισσότερα από ένα απλανές βλέμμα και μια αργή κίνηση.
Δεν είναι έρωτας με την πρώτη ματιά… Παρόλο που η Τζούλι έχει παρελθόν με τα ζόμπι καθώς ένα από αυτά είχαν σκοτώσει τη μητέρα της, επιστρέφει σπίτι της με ανάμεικτα συναισθήματά για τον R. Εκεί την περιμένει ο πατέρας της (Τζον Μάλκοβιτς), ο οποίος είναι ένας αδίστακτος κυνηγός ζόμπι. Μήπως η σωτηρία του ανθρώπινου είδους κρύβεται στον έρωτα;
Αναφερόμενος στο ρόλο του αλλά και στο πώς βλέπει τον «ερωτοχτυπημένο» R, o Τζον Μάλκοβιτς δήλωσε: «Μου άρεσε πολύ η εξέλιξη της ιστορίας καθώς και οι δύο βασικοί χαρακτήρες. Στο σενάριο υπάρχει επίσης μια μυθιστορηματική προσέγγιση η οποία μου αρέσει. Ο ρόλος του R είναι γραμμένος πολύ καλά και το ταξίδι του είναι μοναδικό. Ξέρετε τι ποσοστό νέων παιδιών νιώθουν αποξενωμένα, νιώθουν ότι είναι εκτός; Είναι ένα μεγάλο ποσοστό. Πιστεύω πως αυτή η ταινία εστιάζει λίγο και σε αυτό το θέμα, και δεν είναι απλά μια ταινία με ζόμπι και αίμα».
Πρωταγωνιστούν οι: Νίκολας Χουλτ, Τερέζα Πάλμερ, Ρομπ Κόρντρι και Τζον Μάλκοβιτς. Η ταινία προβάλλεται από την Οdeon.

click@life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου