Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ


Ο γνωστός Βρετανός παρουσιαστής δημοσιογράφος και φυσιολάτρης David Attenborough σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Radio Times αποκάλεσε «πανούκλα» τους ανθρώπους σε μια δήλωση που δημιούργησε σοβαρές αντιδράσεις στη Βρετανία.
 «Οι άνθρωποι είναι μια πανούκλα για τη Γη και σύντομα θα πρέπει να επιβραδύνουν το ρυθμό αναπαραγωγής τους πριν αυτό γίνει από πιο βίαιες και βάρβαρες μεθόδους» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε.
Ο Attenborough ο οποίος κατέχει και το τίτλο του Sir δήλωσε ακόμη ότι το πρόβλημα του υπερπληθυσμού θα κορυφωθεί τα επόμενα 50 χρόνια.
«Το να βρίσκεις τροφή για τις ανθρώπινες ορδές είναι τόσο επικίνδυνο όσο και η παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη. Δεν είναι μόνο το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Είναι θέμα καθαρά χώρου. Μέρη για να επεκταθούν οι καλλιέργειες έτσι ώστε να θρέψουν αυτή την τεράστια ορδή. Ή μειώνουμε τον ρυθμό με τον οποίο αυξάνεται ο πληθυσμός ή η φύση θα το κάνει αυτό για εμάς. Στην πραγματικότητα η φύση το κάνει ήδη», είπε μεταξύ άλλων ο Attenborough.
«Εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε προγράμματα για την Αιθιοπία και την πείνα εκεί. Αυτό γίνεται. Πολλοί άνθρωποι εκεί και δεν μπορούν να τραφούν. Δεν είναι απάνθρωπο αυτό που λέω. Είναι η πραγματικότητα. Μέχρι η ανθρωπότητα να μπορέσει να διαχειριστεί τη μείωση του πληθυσμού της και να αποκτήσει μια  συντονισμένη άποψη για το πώς πρέπει να είναι ο πλανήτης μας η κατάσταση θα χειροτερεύει συνέχεια», συμπλήρωσε.
Τέλος ο Attenborough προχώρησε σε τρεις προτάσεις για τη λύση του προβλήματος «Έτσι όπως το βλέπω» είπε «η ανθρωπότητα πρέπει να ελαττώσει τον αντίκτυπο που έχει στον πλανήτη και υπάρχουν τρεις τρόποι για το επιτύχει αυτό: πρώτον να σταματήσει να καταναλώνει τόσες πολλές πρώτες ύλες και πόρους, δεύτερον να αλλάξει την τεχνολογία της και τρίτον να μειώσει την αύξηση του πληθυσμού. Όλα τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα λύνονται πιο εύκολα όταν υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι και πιο  δύσκολα έως στο τέλος σχεδόν αδύνατο με περισσότερους ανθρώπους».

www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου