Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τι σημαίνουν τα ονόματα των πιο γνωστών μουσικών συγκροτημάτων


Ακόμα και σήμερα οι αφίσες τους κοσμούν τοίχους εφηβικών (και όχι μόνο) δωματίων. Ακόμα και σήμερα οι fan τους ακούνε με επιμονή τη μουσική τους και τους ακολουθούν σε κάθε εμφάνισή τους. Ας γυρίσουμε, όμως, το χρόνο πίσω, στη στιγμή που ήταν ακόμα άσημοι, ως μια απλή μπάντα εφήβων και αποφάσιζαν για το όνομά της. Τι κρύβεται, λοιπόν, πίσω από τα ονόματα μεγάλων συγκροτημάτων, που έγραψαν ιστορία..;

1.   Rolling Stones. Καθώς τα μέλη του συγκροτήματος ήτανκυρίως οπαδοί των blues και της soul παρά του rock’n’roll, εμπνεύστηκαν το όνομά τους από το τραγούδι Rollin’ Stone του Αμερικανού μπλουζίστα Muddy Waters.
2.   The Doors. Η θρυλική μπάντα πήρε το όνομά της από το βιβλίο του συγγραφέα AldousHuxley, με τίτλο, “The Doors of Perception”, που διηγείται τις ψυχεδελικές εμπειρίες του δημιουργού του. Το βιβλίο με τη σειρά του πήρε τον τίτλο του από στίχο  "If the doors of perception were cleansed, every thing would appear to man as it is: infiniteτου ποήματος “Marriage of Heaven and Hell” του Άγγλου ποιητή του 18ου αι. William Blake.
3.   The Mamas & The PapasΤο συγκρότημα είχε βαρεθεί το αρχικό του όνομα “The Magic Cyrcle” και έψαχνε για καινούριο. Ενώ τα παρακολουθούσαν μια συνέντευξη μοτοσυκλετιστών, μελών του club Hell’s Angels, άκουσαν από έναν μοτοσυκλετιστή ότι αποκαλούν τις γυναίκες τους “mamas”. Τα μέλη  του συγκροτήματος Cass Elliot και Michelle Phillips αμέσως λάτρεψαν το “TheMamas” κι έτσι οι άλλοι δύο, Denny Doherty και John Phillips έγιναν οι “The Papas”.

4.   The Beatles. Το όνομα του συγκροτήματος πέρασε πολλές αλλαγές μέχρι να καταλήξει στην τελική   του μορφή. Αρχικά ήταν The Beetles, μετατράπηκε στο The Silver Beetles, έπειτα στο TheSilver Beatles για να καταλήξει στο τελικό όνομα The Beatles. Πάντως η αρχική ιδέα  του ονόματος προέρχεται από τον μπασίστα του συγκροτήματος Stu Sutcliff.
 
5.   Ramones. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι ήταν το επίθετο της μπάντας, αν και τα μέλη της δεν έχουν καμία συγγένεια ματαξύ τους. Όμως στην πραγματικότητα το συγκρότητα πήρε το όνομά του από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Paul Mc Cartney, όταν ακόμα οι Beatles ήταν οι Silver Beatles.
6.   Aerosmith. Ψάχνοντας ανάμεσα σε πλήθος ονομάτων το συγκρότημα κατέληξε στο όνομά του όταν ο  ντράμερ του, Joey Kramer ανέφερε στους υπόλοιπους ότι όταν ήταν μαθητής Λυκείου έγραφε σε όλα του τα τετράδια τη λέξη Aerosmith. Το όνομα αυτό γεννήθηκε στο μυαλό του αφού άκουσε το album του Harry Nilsson, Aerial Ballet, το εξώφυλλο του οποίου απεικόνιζε έναν ζογκλέρ τσίρκου να πέφτει από ένα διπλάνο.
7.   U2. Αφού απορρίφθηκαν τα ονόματα Feedback και The Hype και καθώς η σύσταση της μπάντας άλλαζε συνεχώς, τα τελικά της μέλη κατέληξαν στο U2 εξαιτίας της αμφισημίας του και γιατί τους ήταν το λιγότερο δυσάρεστο.


Yahoo! Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου