Social Icons

twitterfacebook

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ρωσίδες και Ουκρανές πρωταθλήτριες κόσμου στο pole dancing


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν κοινό και κριτές το παγκόσμιο πρωτάθλημα pole dancing (World Pole Dancing Championships), το οποίο διεξήχθη στην Ζυρίχη της Ελβετίας το προηγούμενο Σαββατοκύριακό.
Ρωσίδες και Ουκρανές πρωταθλήτριες κόσμου στο pole dancingΣτον διαγωνισμό συμμετείχαν χορεύτριες και χορευτές από 26 χώρες, όμως, κοινό και κριτές κατέπληξαν οι Ρωσίδες και οι Ουκρανές.
Το είδος του pole dancing έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές –ανεπίσημα- ως κομμάτι «ενόργανης γυμναστικής» και περιλαμβάνει χορογραφημένες ασκήσεις επάνω σε στύλο, έχει δύσκολη τεχνική και απαιτεί μεγάλη μυϊκή δύναμη. Συχνά, πέρα από καινούριο γυμναστικό είδος, σε πολλά νυχτερινά κλαμπ του κόσμου αντιμετωπίζεται και ως εξωτικός χορός.
Σύμφωνα με το PolicyMic.com, το pole dancing έχει καταβολές στο Κινέζικο τσίρκο. Παλαιότερα, στην Κίνα, τα ακροβατικά εκτελούνταν συχνότερα από άνδρες παρά από γυναίκες. Σήμερα, οι όροι τείνουν να αντιστραφούν.
Δημοφιλές στα κλαμπ έγινε, όπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η Huffington Post, στη δεκαετία του 1980.
Οι Global Times έγραψαν πως, επειδή οι ρίζες τού pole dancing είναι στην Κίνα, τις περισσότερες ελπίδες για μεγάλες επιτυχίες και μετάλλια στη Ζυρίχη είχε η κινέζικη ομάδα. Όμως, όπως προαναφέρθηκε, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι γυμνάστριες από την Ουκρανία και τη Ρωσία, που άφησαν άναυδους όσους παρακολούθησαν τις δύσκολες και συνάμα εντυπωσιακές φιγούρες τους.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου