Social Icons

twitterfacebook

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές ΗΠΑ: Ομπάμα ή Ρόμνεϊ;


Εκλογές ΗΠΑ: Ομπάμα ή Ρόμνεϊ;
Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου έχει δύο σκέλη: Ποιός από τους δύο θα επικρατήσει αλλά και το ποιός θέλουμε -ως χώρα- να επικρατήσει.
Ως προς το δεύτερο σκέλος η απάντηση είναι σαφής, ως προς το πρώτο όμως το βέβαιο είναι πως -και αστρολογικά- δεν υπάρχει μια «καθαρή» εικόνα.
Προσωπικά επέλεξα την αισιόδοξη για μας εκδοχή, συνυπολογίζοντας βέβαια και τα υποστηρικτικά δεδομένα που συγκεντρώνει ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πάντως, απόλυτα βέβαιο είναι ακόμη το ότι ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει... Ωροσκόπο στον Τοξότη!
Ο εβδομηντάρης Τζεφ Μπίντεν των Δημοκρατικών είναι Σκορπιός, ενώ ο σαράντα και κάτι Πωλ Ράιαν των Ρεπουμπλικάνων Υδροχόος αλλά έχουν και οι δύο τον Ωροσκόπο τους στις πρώτες μοίρες του ζωδίου, δεχόμενοι αμφότεροι παρόμοιες θετικές επιρροές από τον διελαύνοντα Δία.
Ας επιστρέψουμε όμως στην front line!
Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι Λέων και το Δημοκρατικό κόμμα ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου (ίδρυση 13/5/1792). Αντίστοιχα ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι Ιχθύς, με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να ανήκει στο ίδιο ζώδιο (28/2/1854).
Για τα δύο κόμματα που μονοπωλούν τον Λευκό Οίκο, δεν δίνεται ακριβής ώρα γέννησης, οπότε αναγκαστικά θα αρκεστούμε στα ωροσκόπια των δύο μονομάχων.
Αν πάντως εκτιμήσουμε την κατάσταση με κριτήριο τις όψεις στους ετήσιους χάρτες των δύο κομμάτων, οι Δημοκρατικοί έχουν μια σαφή υπεροχή.
Η πλειοψηφία των Αμερικανών αστρολόγων εκτιμά πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα επανεκλεγεί, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «ισοπαλία» και η αλήθεια είναι πως κοντά στην ισοπαλία είναι και τα αστρολογικά δεδομένα.
Με τον Ερμή μάλιστα να «γυρίζει» ανάδρομος την ημέρα των Προεδρικών εκλογών, ενδέχεται να υπάρξουν «μπερδέματα» στην καταμέτρηση των ψήφων και να μην έχουμε άμεσα ένα επίσημο ή αδιαμφισβήτητο τελικό αποτέλεσμα.
romney
Ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει αρκετές εν δυνάμει θετικές επιρροές στον χάρτη του αλλά οι περισσότερες είναι... στο περίπου και γι’ αυτό δεν υπάρχει μια σαφής εικόνα. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, ποντάρει πολλά στο Δία, ο οποίος ενεργοποιεί τα γενέθλια τετράγωνα ανάμεσα στον Ουρανό (στους Διδύμους και τον 1ο οίκο) και την πολυαστρία Ήλιου, Δήμητρας και Ερμή (στους Ιχθύες και τον 11ο οίκο). Η «ασάφεια» συνίσταται στο ότι τόσο την ημέρα των εκλογών, όσο και την 1/1/2013 που ξεκινά επισήμως η Προεδρική θητεία στις ΗΠΑ, ο διελαύνων Δίας βρίσκεται στο κενό, δεν κάνει δηλαδή κάποια όψη ακριβείας με τους πλανήτες στους Ιχθύες.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πόσο τελικά θα μετρήσει αυτή η θετική επιρροή του Δία, ενεργοποιώντας σε αυτήν την περίπτωση κάποιο Μεσοδιάστημα της πολυαστρίας.
Κατά τα άλλα, ο Ερμής στην 13η μοίρα των Ιχθύων, φαίνεται πως είναι ένας από τους καταλυτικούς παράγοντες μιας ενδεχόμενης επικράτησης του Ρόμνεϊ, αφού επάνω του «πέφτει» το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα στην αστρική του εκδοχή. Κι αν ο Ουρανός υπερθεματίζει σε μια αλλαγή ρόλου, ο Πλούτωνας κρατά κρυφά τα χαρτιά του, αφού το είδος της επιρροής του (θετικής ή αρνητικής) έχει να κάνει καθαρά με την «υπόγεια» υποστήριξη ή αντίθετα το... θάψιμο, που εκπορεύεται από μυστικά κέντρα εξουσίας.
Ιδιαίτερα θετική είναι επίσης η φετινή Ηλιακή του επιστροφή (11/3/2012, Biloxi, Mississippi) αφού σε αυτήν ο Δίας με την Αφροδίτη κάνουν αντίθεση με το Μεσουράνημα στο Σκορπιό, ενώ ο αστρικός Δίας «πέφτει» επάνω στην τροπική Δήμητρα στον Κριό.
Ιδανικές θέσεις και όψεις για κάποιον που διεκδικεί την ψήφο του λαού, με μοναδική «ένσταση» τις μάλλον ουδέτερες θέσεις του ετήσιου Ωροσκόπου στον 9ο γενέθλιο οίκο και του ετήσιου Μεσουρανήματος στον 6ο γενέθλιο οίκο.
Ως θετικό κρίνεται το τρίγωνο του προοδευμένου Μεσουρανήματος στον Κριό με τον γενέθλιο Πλούτωνα στο Λέοντα.
Εδώ φαίνεται ξανά η καταλυτική εμπλοκή του Πλούτωνα στις εξελίξεις και είναι μια καλή ευκαιρία να σημειώσω την πολύ ιδιαίτερη σχέση του Μιτ Ρόμνεϊ με τον πλανήτη, μια σχέση που σε συνδυασμό με τα Ιχθυακά χαρακτηριστικά του, τον χρήζει ως το Νο 1 της ίντριγκας και των μυστικών συμφωνιών!
obama
Σε αντίθεση με τον Ρόμνεϊ, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει κάποιες ενδείξεις ακριβείας στις διελεύσεις, το... κακό όμως είναι ότι κινούνται προς διαφορετική κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα, την ημέρα των εκλογών, ο διελαύνων αστρικός Δίας βρίσκεται επάνω στην γενέθλια Δήμητρα του στον Ταύρο, την ίδια στιγμή που ο διελαύνων Κρόνος κάνει σύνοδο με το αστρικό του Μεσουράνημα στην 3η μοίρα του Σκορπιού.
Από τη μια πλευρά δηλαδή έχουμε μια τυπική ένδειξη μιας άνετης εκλογικής νίκης και από την άλλη μια ένδειξη ενός είδους «απόρριψης».
Αντίθετα, στις προόδους, υπάρχει μια ουσιαστική υποστηρικτική ένδειξη, το τρίγωνο ακριβείας του προοδευμένου Μεσουρανήματος στον Τοξότη με τον γενέθλιο Ουρανό. Ίσως αυτή να είναι η λεπτομέρεια που έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των Αμερικανών αστρολόγων στο να αποφανθούν θετικά για την επανεκλογή του Ομπάμα, αφού είναι ο... ορισμός για την «ανανέωση θητείας». Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη ατού.
Η φετινή Ηλιακή του επιστροφή είναι κατά κάποιο τρόπο το μεγαλύτερο όπλο του. Γιατί αν η αντίστοιχη του Ρόμνεϊ είναι εξαιρετική, αυτή του Ομπάμα είναι... θεϊκή!
Ο Δίας και η Δήμητρα σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, είναι αυτό ακριβώς που θα επιθυμούσε να έχει κάθε υποψήφιος Πρόεδρος και ουσιαστικά είναι ένα από τα στοιχεία που κλίνουν την πλάστιγγα υπέρ του.
Το ότι ο ετήσιος Ωροσκόπος πέφτει στον 7ο γενέθλιο οίκο του και το ετήσιο Μεσουράνημα στον 4ο, είναι πολύ πιο straight ενδείξεις σε σχέση με αυτές του Ρόμνεϊ, ανεξάρτητα με το αν μπορεί να παραπέμπουν παράλληλα σε ένα πολύβουο... διαζύγιο με τη Μισέλ!
Ανάμεικτες είναι και οι επιρροές που δέχεται στις αρχές του 2013, όταν ξεκινά τυπικά η Προεδρική θητεία στις ΗΠΑ.
Ο διελαύνων αστρικός Δίας στον Ταύρο σχηματίζει τετράγωνο ακριβείας με τον Ήλιο του, ενώ ο διελαύνων Κρόνος στο Σκορπιό απέχει μόλις 2 μοίρες από το τετράγωνο του με τον Ήλιο.
Βέβαια, το ότι στο γενέθλιο του οι δύο πλανήτες κάνουν σύνοδο, εκτιμώ πως θα μετρήσει υπέρ του.
Συνοψίζοντας, παραθέτω τα υπέρ και τα κατά των δύο υποψηφίων ανάλογα με το σύστημα πρόβλεψης που χρησιμοποιείται.
Διελεύσεις: Αμφίβολη επιρροή για Ρόμνεϊ, ανάμεικτη για Ομπάμα.
Πρόοδοι: «Υπόγειο ρεύμα» ο Ρόμνεϊ, ανανέωση ο Ομπάμα.
Ηλιακή επιστροφή: Εξαιρετικός ο Ρόμνεϊ, ανυπέρβλητος ο Ομπάμα.
Αυτή είναι η αξιολόγηση, που μάλλον δίνει ένα προβάδισμα στον Μπαράκ Ομπάμα, με δύο όμως «αστερίσκους». Τις ασαφείς ενδείξεις των διελεύσεων και πολύ περισσότερο το είδος της επιρροής του Πλούτωνα για τον Ρόμνεϊ. Γιατί με οριακές τις διαφορές των δύο υποψηφίων, η οποιαδήποτε «συμφωνία με το διάβολο» θα μπορούσε να του δώσει τη νίκη. Και μη με ρωτήσετε ποιός είναι ο «διάβολος», για το μόνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι το ότι σίγουρα δεν προασπίζεται την ευμάρεια των εθνών, παρά μόνον πασχίζει για την αύξηση της ισχύος του...
Και αν έπρεπε να διαλέξω με βάση το τι επιθυμούμε σαν χώρα αλλά και σαν πολίτες αυτού του πλανήτη, θα επέλεγα Ομπάμα, όχι γιατί είναι ο «καλός και αγαθός» (έχει κι αυτός τον Πλούτωνα του, αλλιώς πως θα γινόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ;) αλλά γιατί αυτά που βλέπω στον γενέθλιο χάρτη του Ρόμνεϊ μου θυμίζουν άλλους καιρούς και άλλα ήθη, τότε που οι ΗΠΑ χαρακτηρίζονταν στο μεν εσωτερικό τους από διώξεις, ρατσισμό, φοβίες ή υστερίες αλλά και μια δόλια παρεμβατικότητα σε ξένες υποθέσεις.
Επιπλέον, με την αστρολογική εμπειρία μου για οδηγό, τολμώ να πω... αλίμονο αν ψήφιζα για Πρόεδρο έναν Ιχθύ με Ιχθυακό Άρη και αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα πάνω στο Μεσουράνημα! Χώρια που με τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού και σύνοδο Σελήνης-Δία στο Σκορπιό, δεν το’ χει σε τίποτα να «πατήσει το κουμπί», αν ζοριστεί.
Εξ άλλου ο γενέθλιος Πλούτωνας του Ρόμνεϊ, πάνω σχεδόν στην γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου της Ελλάδας, υποδηλώνει χειρισμούς και υπονομεύσεις σε βάρος της χώρας μας, ένα έργο που έχουμε ξαναδεί και έχουμε γευθεί τις δυσάρεστες συνέπειες του, ιδίως σε εθνικά θέματα.
Και από αυτήν την άποψη το... δυστύχημα είναι ότι οι ενδείξεις στο χάρτη του θα είναι πολύ πιο δυνατές μετά από λίγα χρόνια και αν είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τότε φαίνεται να κερδίζει σίγουρα!


Πηγή: http://www.astrology.gr/epikairotita/GEGONOTA/item/36334-ekloges-ipa-ompama-i-romnei#ixzz2BQHRtMiT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου