Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Όλες οι λεπτομέρειες για το soundtrack του Skyfall, από τον...

Όλες οι λεπτομέρειες για το soundtrack του Skyfall, από τον...Mουσική γραμμένη από τον κορυφαίο συνθέτη μουσικής ταινιών, τον Thomas Newman, περιλαμβάνει το soundtrack του Skyfall. Το έργο ανήκει στις Albert R. Broccoli’s EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios και Sony Pictures Entertainment, είναι η 23η περιπέτεια του James Bond και συμπίπτει με την 50η επέτειο από τότε που ξεκίνησαν οι ταινίες του θρυλικού ήρωα.

Το Skyfall επίσης σηματοδοτεί το ντεμπούτο του διακεκριμένου σκηνοθέτη Sam Mendes στις ταινίες James Bond. Ο Daniel Craig επιστρέφει ως James Bond 007 στο SKYFALL, την 23η περιπέτεια, στην μακροβιότερη σειρά ταινιών όλων των εποχών.

Ξεκινώντας με το American Beauty το 1999, ο Thomas Newman έχει συνεργαστεί σε όλες τις ταινίες του Mendes. Ένας από τους πιο σεβαστούς συνθέτες στο χώρο του κινηματογράφου έχει γράψει πάνω από πενήντα score για έργα και έχει προταθεί για δέκα Academy Awards?, εννέα φορές στην κατηγορία Best Original Score και μια για Best Original Song. Έχει κερδίσει BAFTA, δύο Grammy και Emmy, ενώ ήταν υποψήφιος και για Χρυσή Σφαίρα. Γεννημένος στο Los Angeles, προέρχεται από μια εξέχουσα μουσική δυναστεία του Hollywood: Ο πατέρας του Alfred Newman, ο αδερφός του David, η αδερφή του Maria και ο θείος του Lionel, όλοι έχουν συνθέσει μουσική για ταινίες και ο ξάδερφός του είναι ο επιτυχημένος τραγουδιστής-τραγουδοποιός και συνθέτης μουσικής ταινιών Randy Newman.

Το πρώτο του κορυφαίο έργο στον κινηματογράφο ήταν το 1984 για το Reckless. Συνέθεσε τη μουσική για τα Erin Brockovich και The Good German του σκηνοθέτη Steven Soderbergh, όπως επίσης για τις ταινίες Finding Nemo, The Player, The Shawshank Redemption, Wall-E, The Help και The Horse Whisperer. Οι πρόσφατες δουλειές του περιλαμβάνουν την score μουσική των soundtrack The Iron Lady και The Best Exotic Marigold Hotel, τα οποία κυκλοφόρησαν από την Sony Classical. Ο Newman έχει συνθέσει για την τηλεόραση συμπεριλαμβανομένων την mini σειρά της HBO, την Angels In America και το θέμα για το Six Feet Under, με το οποίο κέρδισε το Grammy στην κατηγορία Best Instrumental Composition and Best Instrumental Arrangement. Επίσης του έχει ανατεθεί να γράψει μουσική για ορχηστική μουσική συναυλία.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του soundtrack του Casino Royale, το οποίο κυκλοφόρησε από την Sony Classical το 2006 και την 50η επέτειο των ταινιών του James Bond, το original soundtrack του “Skyfall” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου.
avopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου