Social Icons

twitterfacebook

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος και η ποιητική του καταγραφή


Αυτή η λιγότερο γνωστή πτυχή της λογοτεχνικής Ιστορίας μας αποκαλύπτεται μέσα από τη βραδιά ποίησης με τίτλο «Οι ποιητές στο πολεμικό μέτωπο-ο ελληνοϊταλικός πόλεμος μέσα από στίχους» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου, σε τρία cafe της πλατείας Αγία Ειρήνη (ώρα έναρξης:20:00).
Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος και η  ποιητική του καταγραφήΠοιητές των οποίων οι στίχοι πρωταγωνίστησαν στον πόλεμο ή αποτύπωσαν με το δικό τους αισθητήριο την εθνική συστράτευση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πρωτότυπης εκδήλωσης που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Ιστορικού Κέντρου «Γλαύκα». Στόχος είναι να αναδειχτούν οι Έλληνες ποιητές που συνέβαλαν στον αγώνα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, είτε πολεμώντας στο αλβανικό μέτωπο, αποκτώντας εμπειρία του πεδίου των μαχών, είτε βιώνοντας εκ του σύνεγγυς τον παλμό των γεγονότων με άμεση αντανάκλαση στο έργο τους.
Έξι σύγχρονοι δημιουργοί (Λένα Καλλέργη, Γιώργος Χουλιάρας, Παυλίνα Παμπούδη, Γιώργος Μπλάνας, Βασίλης Ρούβαλης, Κώστας Καναβούρης) αναλαμβάνουν την «περιήγηση» σε ποιήματα των ομοτέχνων τους (Φώτης Αγγουλές, Νικηφόρος Βρεττάκος, Θωμάς Γκόρπας, Νίκος Εγγονόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σαραντάρης, Άγγελος Σικελιανός, Τάκης Σινόπουλος, Μανώλης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε τρία café της πλατείας Αγία Ειρήνη την ίδια ώρα, 20:00 και πιο συγκεκριμένα: Λένα Καλλέργη-Γιώργος Χουλιάρας στο Tailor Made, Παυλίνα Παμπούδη –Γιώργος Μπλάνας στο Throubi και Βασίλης Ρούβαλης-Κώστας Καναβούρης στο Rooster.

click@life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου