Μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Αϊλούν Γκούο, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Γιόνας Ματσιούλις, ενώ μιλώντας για τον Παναθηναϊκό, είπε πως είναι ομάδα άλλου επιπέδου.

Κοντά στην οριστικοποίηση της μετακίνησής τους στους «πράσινους» βρίσκεται ο 19χρονος Κινέζος γκαρντ, οπως αποκάλυψε σε λιθουανική ιστοσελίδα ο Ματσιούλις. Ο άσος του τριφυλλιού μάλιστα ανέφερε ότι ο Γκούο έχει ζητήσει και εγγυημένο χρόνο συμμετοχής  και όλα δείχνουν πως θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στους κυπελλούχους Ελλάδας.
Παράλληλα το νέο μεταγραφικό αποκτήμα του Παναθηναϊκού, μίλησε για την νέα χρονιά και τους στόχους του στους, λέγοντας πως:  «Θα είναι μια ενδιαφέρουσα σεζόν, μία πρόκληση τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Έχουμε ένα κοινό με τον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος μπαίνει σε μία νέα φάση της ιστορίας του και εγώ θέλω να κάνω μία νέα αρχή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του».

Στη συνέχεια αποκάλυψε γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό: «Η Αρμάνι Μιλάνο δεν ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή μου, τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κάτι σχετικό. Η Σιένα μείωσε το μπάτζετ της για να φτιάξει νέα ομάδα. Ήθελε να με κρατήσει, αλλά δεν βρήκαμε τη λύση. Μου έκαναν πρόταση, είπα τι ήθελα και τότε ήρθε η καλύτερη προσφορά του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα άλλου επιπέδου, ενώ η Αθήνα είναι μία μεγάλη πόλη και έχεις πολλά περισσότερα να κάνεις. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δυνατό και δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά ταξίδια, καθώς οι περισσότερες ομάδες παίζουν στην Αθήνα. Η Σιένα έχει πολλά πλεονεκτήματα, υπέροχη ατμόσφαιρα, πολύ καλή οργάνωση, αλλά η απόφασή μου δεν στηρίχτηκε μόνο σε έναν παράγοντα».

http://www.gazzetta.gr/a1-andron/article/321632-o-matsioylis-fernei-gkoyo