Social Icons

twitterfacebook

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοψία Σαμαρά στην Ομόνοια


Στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.
Οι δύο άνδρες περπάτησαν στην πλατεία και τους δρόμους της περιοχής και διαπίστωσαν από κοντά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους, ενώ ήπιε καφέ με τους συνεργάτες του σε δυο καταστήματα της περιοχής.
Ο καθ' ύλην αρμόδιος για την εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή, Ν.Δένδιας, ανέφερε ό στον πρωθυπουργό ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να γίνουν ακόμα. Και εκτίμησε: «Θα πάρει καιρό. Αλλά υπάρχει και μια δραματική βελτίωση την οποία είδατε κι εσείς. Ο κόσμος τα αναγνωρίζει. Σας χαιρετάει. Λέει ένα 'ευχαριστώ'. Λέει και τις αγωνίες του».
Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «εδώ κάποτε ήταν πολύβουη περιοχή της Αθήνας. Ένα διάστημα έγινε επίκεντρο παρανομιών και ανομίας. Τώρα πρέπει να παραδώσουμε την Αθήνα τόπο ασφαλή, γιατί δεν μπορεί να ζήσει ο Έλληνας διαφορετικά. Κι αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα. Προχωράμε και το έχεις πάει μέχρι στιγμής καλά. Πραγματικά, πρέπει να συνεχίσουμε. Ο κόσμος –τον είδες- το δέχεται, χαίρεται, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά», για να προσθέσει λίγο μετά «Χάρηκα τον κόσμο».
Συνεχίζεται ο Ξένιος Ζεύς
Σε προσαγωγές 621 αλλοδαπών και συλλήψεις τεσσάρων προχώρησε την Παρασκευή η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς». Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης έχουν προσαχθεί πάνω από 15.500 αλλοδαποί και έχουν συλληφθεί άνω των 2.000.

Ειδικότερα, την Παρασκευή σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

• Προσήχθησαν 621 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
• Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα παρακάτω αποτελέσματα:

• Προσήχθησαν 15.518 αλλοδαποί.
• Συνελήφθησαν 2.105 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
• Συνελήφθησαν 11 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, καθώς και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.
• Διενεργήθηκαν 193 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Ethnos.gr 

Για κάνε και καμιά βόλτα στην Κυψέλη και τα Πατήσια, τσάμπα μάγκα. Αλλά ΜΟΝΟΣ σου, χωρίς 150 μπάτσους...Άντε να σε δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου