Social Icons

twitterfacebook

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν θέλει να δεσμευτεί μαζί σου


Είναι πότε απόμακρος πότε ζεστός. Αποφεύγει να σου δώσει σίγουρη απάντηση ακόμα και για το αν θα συναντηθείτε το Σαββατοκύριακο. Σου τηλεφωνεί μόνο όταν έχει ξεμείνει από παρέα. Τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις ότι δεν τον ενδιαφέρει η δέσμευση (μαζί σου τουλάχιστον);
Μην το παίρνεις κατάκαρδα ούτε προσωπικά. Κάποιοι άντρες (και γυναίκες) έχουν τα δικά τους ζόρια, τα δικά τους άλυτα θέματα που δεν τους αφήνουν να είναι ειλικρινείς στις σχέσεις τους με τους άλλους. Δεν χρειάζεται να τους δικαιολογείς ούτε να τους ανέχεσαι. Αν οι παρακάτω συμπεριφορές σού φαίνονται γνώριμες, ήρθε η ώρα να πεις αντίο στο (φανταστικό σου) έτερον ήμισυ.
 
1. Είναι πότε έτσι, πότε αλλιώς
Τη μία σου τηλεφωνεί συνέχεια και σου λέει πόσο ευτυχισμένο τον κάνεις, ότι ανυπομονεί να σε δει και ότι νιώθει άλλος άνθρωπος μαζί σου (μπλα, μπλα, μπλα) και την άλλη εξαφανίζεται για μέρες ή σου κλείνει άρον -άρον το τηλέφωνο. Αν δεν είναι ψυχικά διαταραγμένος (μην παίρνεις κι όρκο ότι δεν είναι), απλώς δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος. Είναι μαζί σου όταν σε έχει ανάγκη ή όταν δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει. Είσαι κάτι σαν ρεζέρβα δηλαδή. Θα το ανεχτείς;
2. Σου λέει ψέματα
Κανονίζεις να βγεις έξω μαζί του, περνάς ώρες ολόκληρες να στολίζεσαι στον καθρέφτη και την τελευταία στιγμή στο ακυρώνει γιατί "έχει δουλειά" ή γιατί "χώρισε ένας φίλος του και πρέπει να του συμπαρασταθεί" ή γιατί "αρρώστησε η μαμά του" ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί (εξαρτάται από το πόσο ζωηρή είναι η φαντασία του).  Η αλήθεια, που μπορεί να αποφεύγεις να δεις κατάματα, είναι ότι μάλλον είχε μια καλύτερη πρόταση: βγήκε με την παρέα του ή με κάποια άλλη.
3. Συναντιέστε μόνο όταν πρόκειται να κάνετε σεξ
Έχετε να συναντηθείτε πολύ καιρό. Ξαφνικά σκάει τηλεφώνημα και ακούς τη φωνή του: "Έλα μωρό. Σε πεθύμησα. Πάμε για κανένα ποτάκι το βράδυ;". Αν αυτός είναι ο τρόπος που συνήθως σε προσεγγίζει, σου έχουμε άσχημα νέα: Δεν του έλειψες εσύ, αλλά το σεξ μαζί σου. Μην παραμυθιάζεσαι.
 
4. Φλερτάρει μπροστά σου
Όχι δεν είναι ειλικρινής, άνετος, cool, προχωρημένος (πες το όπως θες). Σε προσβάλλει. Κι αν φλερτάρει τόσο απροκάλυπτα μπροστά σου, φαντάσου τι θα κάνει από πίσω σου. Ξύπνα!
5. Δεν σου γνωρίζει τους φίλους του
Βγαίνετε για μήνες μαζί, αλλά οι φίλοι του, ακόμα και οι πιο κολλητοί, παραμένουν "terra incognita" για σένα. Δεν συζητάμε για τα αδέρφια του και την υπόλοιπη οικογένεια. Αν εξαιρέσεις την περίπτωση να έχουν κάποιο κουσούρι και να τους κρύβει, τι άλλο νομίζεις ότι συμβαίνει, εκτός από το ότι δεν θέλει να δεσμευτεί και να δώσει πιο "μόνιμη" χροιά σ' αυτό που έχετε;
6. Δίνει αόριστες απαντήσεις που δεν τον δεσμεύουν
Του προτείνεις όλο χαρά να πάτε για φαγητό στο αγαπημένο σου ρεστοράν ή μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο (ή οτιδήποτε άλλο), αλλά παίρνεις πάντα την ίδια απάντηση: "Το βλέπουμε" ή "ίσως" ή "θα δούμε". Αν αντιδράσεις, θα σου πει κάτι του τύπου:"Δεν μου αρέσει να προγραμματίζω, μου αρέσουν τα αυθόρμητα πράγματα". Δεν νομίζουμε! Μάλλον περιμένει να δει αν θα έχει τίποτα καλύτερο να κάνει.
 
7. Προτιμάει να σου στέλενει SMS και e-mail απ' το να σε πάρει τηλέφωνο
Κανείς δεν είναι τόσο απασχολημένος, ώστε να μην μπορεί να σηκώσει το ακουστικό και να σου τηλεφωνήσει, έστω και για 2-3 λεπτά. Εκτός κι αν η δουλειά του είναι κωπηλάτης σε ρωμαϊκή γαλέρα, οπότε δεν θα σηκώνει κεφάλι ούτε λεπτό (αλλά το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει εκλείψει αιώνες τώρα). Ο λόγος που δεν σου τηλεφωνεί ή προτιμά να σου στέλνει e-mail και SMS, είναι γιατί προσπαθεί να κρατήσει τον έλεγχο και γιατί δεν θέλει να ξέρεις πού βρίσκεται και τι κάνει. Ναι, καλά μάντεψες. Δεν θέλει να δεσμευτεί μαζί σου. Κι αν αυτός δεν θέλει μία, εσύ δεν θέλεις δέκα (λέμε τώρα...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου