Social Icons

twitterfacebook

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Αυτό που έχει ανάγκη η Αμερική είναι θέσεις εργασίας»

Ο Μιτ Ρόμνεϊ δεσμεύθηκε χθες Πέμπτη να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία στην ανάκαμψη και να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αποδεχόμενος το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές στο τέλος ενός συνεδρίου στο οποίο έγιναν τα πάντα για να τονισθεί η ανθρώπινη διάσταση του υποψηφίου.

Ζητώντας να "ξαναζωντανέψει η υπόσχεση" μιας Αμερικής "απογοητευμένης" από τέσσερα χρόνια προεδρίας του Ομπάμα, ο Ρόμνεϊ υποστήριξε πώς "αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας δεν είναι ούτε περίπλοκο ούτε βαθύ".

"Αυτό που έχει ανάγκη η Αμερική είναι θέσεις εργασίας. Πολλές θέσεις εργασίας", δήλωσε ενώπιον χιλιάδων ρεπουμπλικάνων συνέδρων που βρίσκονταν από τη Δευτέρα στην Τάμπα.

Ο Ρόμνεϊ παρουσίασε ένα σχέδιο από 5 σημεία για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, ξέροντας πως η οικονομία είναι το υπ' αριθμόν ένα μέλημα των Αμερικανών. Το ποσοστό ανεργίας είναι στη χώρα 8,3%.

Στην ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε απ' ευθείας σε εκατομμύρια αμερικανούς τηλεθεατές, ο 65χρονος επιχειρηματίας προσπάθησε να ανοιχτεί στους Αμερικανούς, μιλώντας για την ιστορία του, τις ρίζες του, την οικογένειά του και την πίστη του ως Μορμόνου.

"Ήρθε τώρα ο καιρός για να ξαναζωντανέψει η υπόσχεση της Αμερικής", δήλωσε. "Είναι καιρός να βάλουμε πίσω μας τις απογοητεύσεις αυτών των τεσσάρων τελευταίων ετών, να βάλουμε στην άκρη τις διαιρέσεις και τα παράπονα".

"Ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε να σταματήσει την άνοδο της στάθμης των ωκεανών και να γιατρέψει τον πλανήτη. Η δική μου υπόσχεση (...) είναι να σας βοηθήσω, εσάς και την οικογένειά σας", δήλωσε καταχειροκροτούμενος.

Μετά τη στέψη του στην Τάμπα, έπειτα από ένα μακρύ δρόμο πέντε ετών γεμάτο παγίδες, ο Μιτ Ρόμνεϊ πρέπει τώρα να προσπαθήσει να πείσει τους Αμερικανούς να τον επιλέξουν απέναντι στον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Αμέσως μετά το τέλος του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, ο Ρόμνεϊ πρόκειται να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία σήμερα στη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια, δύο Πολιτείες πολύ σημαντιές για τις προεδρικές εκλογές. Η εκστρατεία μπαίνει τώρα στην τελική ευθεία, μετά και το συνέδριο που θα πραγματοποιήσει το Δημοκρατικό Κόμμα στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Οι ομιλητές επέμειναν ιδιαίτερα στην ανθρώπινη πλευρά του, μιλώντας για έναν "συμπονετικό άνθρωπο", πάντα έτοιμο να βοηθήσει τους άλλους, σύμφωνα μ΄έναν απ' αυτούς.

Μορμόνοι φίλοι του υποψηφίου, ο οποίος αναφέρθηκε και ο ίδιος χθες το βράδυ στην θρησκεία του ενώπιον των συνέδρων, μίλησαν για την πίστη του, ρίχνοντας φως σ' ένα θέμα που ως τώρα είχε λίγο θιγεί από τον υποψήφιο.

Μεταξύ των άλλων χθεσινών ομιλητών ήταν το ανερχόμενο αστέρι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο, ο Τζεμπ Μπους, το μόνο μέλος της οικογένειας Μπους που ήταν παρόν στην Τάμπα, πολλοί νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτι, αλλά και Κλιντ Ήστγουντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεγάλε, μας τα'παν κι άλλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου