Social Icons

twitterfacebook

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Προεκλογική περίοδος - ΟΛΕ

Πάλι άργησα, αλλά θα την βγάλω την χολή μου. Ε ναι λοιπόν, θα σχολιάσουμε τα προεκλογικά spot των κομμάτων.
 Πρώτο και καλύτερο βγήκε (χρονικά) το spot του Μάνου. Μα καλά κανείς δεν τον είχε ενημερώσει ότι εκλογές ακόμα δεν είχαν προκηρυχθεί, αυτός τι προωθούσε; Παλιομοδίτικο, θύμιζε διαφήμιση γάλακτος. Σε λίγο θα έβγαινε και το αγελαδάκι της ΔΕΛΤΑ. Αλλά αυτό πάει στο καλό , βλεπόταν, δεν προκαλούσε. Τώρα αρχίζει το heavy metal. ΝέαΔημοκρατία (έτσι κολλημένο, όπως στο spot). Κόσμο ακούω και κόσμο δεν βλέπω. Και καλά, διλήμματα, διαφορετικές σκέψεις, και λοιπές αρκουδιές, ώσπου...ναι βγαίνει το ψηλό το αγόρι. Ά ρε Τράγκα, εσύ τά'λεγες, ποιος σε άκουγε; Βγαίνει λοιπόν, αγαπούλες ο Σαμαράς (όχι ο Τρύφωνας ντε), κοιτά κατάματα την κάμερα, αρχίζει τις παπαριές και...κάτι μου θυμίζει... κάτι μου θυμίζει. Ο Χριστός κι η Παναγιά, είναι ίδιος ο Μητσοτάκης! Έχει το ίδιο, μα ακριβώς το ίδιο τικ του Επίτιμου, στο δεξί χέρι, το οποίο κουνιέται από μόνο του, σαν να' χει δική του βούληση και θέλει να βαρέσει τον κάτοχό του για τις λαλακίες που ακούει να λέγονται. Δεν θ' αφιερώσουμε χρόνο για να σχολιάσουμε spot ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φτιαγμένο από την παλιά καλή συνταγή του Περισσού, ("΅Εμπρός αδέλφια στον Αγώνα" και τα ρέστα) και περιμένεις να δεις στο τέλος ποιο κόμμα είναι, ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ. Αφήσαμε για το τέλος... το τέλος το ίδιο. Spot ΜΠΑΤΣΟΚ. Ξεκινά με ένα γκρο πλαν σε μια μοσχαροκεφαλή, που σε κάνει αμέσως να αισθάνεσαι ενοχές για τα έξτρα κιλάκια που έβαλες τώρα το Πάσχα. Μετά ακολουθεί μια αμυντική ομοβροντία του στυλ ότι "ζήτησα συγνώμη για το μαμήσι άρα δεν σε μάμησα", "έχουμε πάρει το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί" (και άρα φταίτε κι εσείς ζώα) κτλ. Στα ασπρόμαυρα πλάνα, βλέπεις ένα βλέμμα (του χοντρού), παγωμένο, επιθετικό, αρπακτικό, που το μόνο συναίσθημα που σου δημιουργεί είναι αποστροφή. Αλλά το καλύτερο είναι που υπάρχει μια ακατάσχετη πολύ-μπουρδολογία, με απώτερο νόημα...τίποτα. Ούτε μια πρόταση για τα μάτια του κόσμου, βρε παιδί μου, ούτε μια υπόσχεση, τίποτα. Ούτε το σήμα του κόμματος, ούτε αγωνιστικά εμβατήρια, ούτε χαρούμενα πρόσωπα, που να προσπαθήσουν να πείσουν το πρόβατο να ακουμπήσει το ψηφαλάκι του στο ΠΑΣΟΚ, τίποτα. Είναι σαν να σου λένε "μαμάκα, άντε τράβα τώρα να μας ψηφίσεις και μη μας πολυπρήζεις τα ούμπαλα, δεν έχουμε και την όρεξή σου". Μα καλά ποιος σκέφτηκε αυτό το consept, να κουνά τα ζελεδιασμένα χέρια του ο χοντρός ( χωρίς μάλιστα να έχει τα δάχτυλα ανοιχτά, σημάδι κρυψίνοιας). Το μόνο που έλειπε ήταν ο Πάγκαλος δίπλα του, να καταβροχθίζει τρία τέσσερα πιτόγυρα και να κουνάει συγκαταβατικά τη κεφάλα του, στα λόγια του νέου Προέδρου.
Συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα: Λεφτά για spot, επικοινωνιολόγους και τα ρέστα, δεν υπάρχουν.Είναι σαν να έβαλε ο Βενιζέλος τον Γιωργάκη, με την βλακεία που τον ακολουθεί, να του φτιάξει το winning spot. Μα καλά ποιος νοήμων άνθρωπος πιστεύει ότι το δυνατό σημείο του ΠΑΣΟΚ είναι ο αρχηγός του και η φωτογένεια του. Καλά για τον Σαμαρά, τι να λέμε. Είναι σαν να έφτιαξε το spot, η Ντόρα και να τους το'στειλε να το προβάλουν,με κείμενα ότι νά'ναι. Χρυσή συμβουλή...παρακαλούμε να βλέπετε τα προεκλογικά spotάκια ΜΟΝΟ με το mute, αλλιώς δεν αντέχονται ούτε για να κάνεις πλάκα.
Χειρότερη προεκλογική περίοδος δεν έχει υπάρξει. Βαρετή, θλιβερή, ανέμπνευστη. Με συγκεντρώσεις της πλάκας, όπου βρέχει γιαούρτια, ροχάλες και...ευχές και γίνονται σε καφενέδες, μπαράκια και κλειστά γυμναστήρια των 500 θέσεων, με τα ΜΑΤ απ' έξω. Μόνο το MEGA προσπαθεί με νύχια και με δόντια, να βγάλει την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ναι, προσπαθεί να τους βγάλει και τους δύο, μιας και έχει να λαμβάνει ΚΑΙ από τους δύο (τους συγκεκριμένους). Όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούν, απλά να την βγάλουν...

Καλή σας δύναμη και ευχόμαστε να ξυπνήσουν τα πρόβατα επιτέλους, γιατί αν δεν το κάνουν σύντομα, προβλέπονται πολλές σούβλες, στο εγγύς μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου