Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η εκδίκηση του αδικοχαμένου Σπάρτακου

" Ο παλιός (Andy Whitfield) πέθαινε από λευχαιμία. Ο νέος είναι δολοφονικά βαρετός. Και έτσι απλά το Spartacus...
σταμάτησε να είναι μεθαδόνη για όσους δεν αντέχουν να περιμένουν το νέο Game of Thrones.

Κουβάδες από αίμα, συγχορδία από γυμνά γεννητικά όργανα, παρτούζες και αποκεφαλισμοί. Όλα δηλαδή τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το Spartacus: Blood and Sand που έσκασε μύτη το 2010 και το αναγκαστικό (σ.σ. λόγω ξαφνικής ασθένειας του 39χρονου πρωταγωνιστή που αργότερα πέθανε) prequel Spartacus: Gods of the Arena, είναι πανταχού παρών και στο καινούργιο Spartacus: Vengeance που μόλις ξεκίνησε. Τότε γιατί είναι τόσο κακό;
Όπως επιμένει να μου λέει συνέχεια ο Θοδωρής Δημητρόπουλος, ο ηθοποιός δεν έχει καμία αξία. Είναι απλά το βάζο που τοποθετεί εκεί που γουστάρει ο σκηνοθέτης, για να του βγει το όραμα του. Αλλά στο νέο Spartacus τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Ίδιοι είναι και οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί. Η 40άρα Lucy Lawless θα αρχίσει προσεχώς και πάλι να γδύνεται (σ.σ. ένας από τους παραγωγούς είναι άντρας της, οπότε τον βοηθάει όσο μπορεί).
 
Ενώ το στόρι είναι θεωρητικά πιο ενδιαφέρον, αφού η επανάσταση έχει επιτέλους ξεκινήσει με τον Spartacus και τους ελευθερωμένους σκλάβους να λυμαίνονται την ρωμαϊκή εξοχή.
Και όχι να είναι εσώκλειστοι ως Αρσακειάδες στην σχολή μονομάχων, προφανώς γιατί αυτό βόλευε να μείνει το budget (δηλαδή το studio με την μπλε οθόνη) στα χαμηλά και αναπαυτικά.
Άσε που και ο ίδιος ο Andy Whitfield έδωσε, λίγο πριν υποκύψει στον καρκίνο, την ευχή του στο νέο πρωταγωνιστή, τον Αυστραλό Liam McIntyre. Χρίζοντας τον, αν θες, άξιο διάδοχο του.
Άρα που είναι το πρόβλημα; Ίσως ότι, στο τέλος της ημέρας, ο Spartacus είναι ο αρχετυπικός επαναστάτης. Και αυτό απαιτεί μια υποκριτική δεξιοτεχνία που σίγουρα ο νέος (αριστερά στην φωτό) δεν κατέχει. Και ο παλιός (δεξιά στην φωτό) δεν πρόλαβε να αποδείξει αν την διαθέτει.
Η ουσία είναι ότι το Spartacus ξεκίνησε ως η πιο πλημμυρισμένη από αίμα και σπέρμα σειρά όλων των εποχών στην καλωδιακή τηλεόραση.
Αλλά χρειάστηκε ένας θάνατος για να αποδείξει ότι το σπέρμα και το αίμα δεν φτάνουν για να φτιάξεις εθιστική τηλεόραση.
 
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουμε το ίδιο τις γυμνές εξάρσεις της υπέροχης Katrina Law, ως Mira, πρώην σκλάβα και νυν μαχήτρια/ love interest του Σπάρτακου.
 
Σε πόσες μέρες είπαμε ότι ξεκινάει η 2η σεζόν του Game of Thrones; Γιατί με βλέπω να βάζω στο repeat τον Μονομάχο. Έτσι για να μπαίνω σιγά σιγά στο κλίμα."

http://sarotiko.blogspot.com/2012/02/blog-post_431.html


Συμφωνούμε κι επαυξάνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου