Social Icons

twitterfacebook

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πάμφθηνη και γρήγορη αλλαγή στο σπίτι με μόλις 9 κινήσεις

"Μπορείς να δώσεις μια πνοή ανανέωσης σε όλους τους χώρους, εύκολα και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.
Ακόμα και μια καρτ ποστάλ μπορεί να δώσει χαρακτήρα σε μια αδιάφορη γωνιά....

Βάλε χρώμα: Η πρώτη και βασική αλλαγή θα πρέπει να βασίζεται στην... παλέτα. Στον τοίχο με τη βιβλιοθήκη, για παράδειγμα. Αν η όλη αίσθηση είναι πολύ σκούρα, "άνοιξέ" την λίγο με λευκά βιβλία ή διακοσμητικά, που θα δώσουν φως στον συγκεκριμένο τοίχο. Φυσικά, αν η βιβλιοθήκη είναι λευκή, θα κάνεις το αντίθετο. Επίσης, αγόρασε δύο τρία καινούρια μαξιλάρια με έντονα χρώματα και ρίξε τα στον καναπέ -ή ακόμη και στο πάτωμα, αν είναι λίγο μεγαλύτερα. Το σαλόνι σου θα αλλάξει αμέσως, μαζί με τη διάθεσή σου.

Χρησιμοποίησε τα βάζα σου: Όχι πολύ μακριά από την προηγούμενη λογική, τα λουλούδια θα κάνουν μεγάλη διαφορά σε όλους τους χώρους του σπιτιού, τόσο με τα χρώματά τους, όσο και με την μυρωδιά τους. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα σκεύη. Πάρε βάζα vintage ή μπουκαλάκια από αρώματα, για παράδειγμα και τοποθέτησε στο καθένα από ένα μόνο λουλούδι. Συγκέντρωσέ τα σε ένα τραπέζι και θα έχεις αμέσως ένα πιο ρομαντικό αποτέλεσμα.

Βρες διακοσμητικά με... προσωπικότητα: Ένα καινούριο σερβίτσιο καφέ με χαρούμενα σχέδια, καινούριες πετσέτες και πιάστρες στην κουζίνα, ένα τραπεζομάντιλο, μία μοντέρνα κορνίζα. Μικρά πραγματάκια που όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά... Πράγματα που μπορείς να βρεις σε μεγάλα καταστήματα με είδη σπιτιού σε πολύ οικονομικές τιμές.
Μια φροντισμένη είσοδος σου φτιάχνει το κέφι, αμέσως μόλις μπαίνεις στο σπίτι.
Μια φροντισμένη είσοδος σου φτιάχνει
το κέφι, αμέσως μόλις μπαίνεις στο
σπίτι.

Τύπωσε φωτογραφίες: Αυτό το κομμάτι σε αφορά περισσότερο αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία όπου ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονών μας που έχουμε επαναπαυτεί στην ευκολία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Ξεπέρασέ το, επέλεξε αυτές που σου αρέσουν περισσότερο, τύπωσέ τες και στόλισε με αυτές το σπίτι σου. Και δεν χρειάζεται να περιοριστείς μόνο στη λύση της συμβατικής κορνίζας. Υπάρχουν τόσο όμορφες και μοντέρνες λύσεις που θα δώσουν άλλον αέρα σε όλους τους χώρους. Από τις πιο απλές κρεμαστές επιλογές με μαγνητάκια ή μανταλάκια, ή ακόμη και την πιο δημιουργική ιδέα του κολάζ. Σίγουρα θα έχεις μια φωτογραφία με τα παιδιά σου στη μπανιέρα. Βάλε τη στο μπάνιο -με μια βάση μανταλάκι για παράδειγμα- και θα έχεις κερδίσει ακόμη ένα χαμόγελο μέσα την ημέρα.

Από την είσοδο φαίνεται η διαφορά: Αν το πρώτο δωμάτιο που βλέπεις μπαίνοντας στο σπίτι είναι το χολ, τότε διακόσμησέ το με τέτοιον τρόπο που να σου φτιάχνει τη διάθεση. Βάλε έναν μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο ή ακούμπησέ τον στο πάτωμα για πιο "προχωρημένη" αίσθηση. Βάλε επίσης μια επιδαπέδια λάμπα, η οποία θα διαχέει στο δωμάτιο ζεστό φως ή απλώς βάψε το με το χρώμα που αγαπάς.

Ψάξε στα ντουλάπια σου: Σίγουρα έχεις κρυμμένους πολλούς "θησαυρούς". Διακοσμητικά, πιάτα, γυαλικά, ασημικά, αναμνηστικά, κειμήλια... Πράγματα που κάποια στιγμή βαρέθηκες, ή φοβήθηκες μην χαλάσεις. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να τα επαναφέρεις στο προσκήνιο.

Κάθισε και χαλάρωσε: Βάλε μια άνετη πολυθρόνα κοντά στα ράφια με τα βιβλία σου, για όλες αυτές τις βροχερές και κρύες νύχτες που θέλεις να μείνεις σπίτι παρέα με ένα αγαπημένο βιβλίο και να χαλαρώσεις. Ζεστά υφάσματα, ένα φλιτζάνι τσάι ή σοκολάτα και ένα όμορφο και παχύ χαλί κάτω από τα πόδια σου είναι ιδανικά και απαραίτητα για τη «γωνία του διαβάσματος».

Τίποτα δεν πάει χαμένο: Μπορείς να εκμεταλλευτείς τα πάντα. Κρέμασε τα πιο ιδιαίτερα φουλάρια ή μικρά τσαντάκια σου σε μια κρεμάστρα τοίχου στην είσοδο του σπιτιού σου, ενώ μπορείς επίσης να "στολίσεις" με μερικά από τα κοσμήματά σου, τον καθρέφτη στην τουαλέτα σου ή ακόμη και μερικές από τις κορνίζες στον κομοδίνο σου.

Άνοιξε τα παράθυρα: Ότι και να κάνεις, να θυμάσαι ότι το φως και ο αέρας, θα δώσουν πάντα την "χαριστική" βολή σε κάθε χώρο. Μην ξεχνάς λοιπόν να αερίζεις όσο πιο συχνά μπορείς. Ο καθαρός αέρας κάνει πάντα το σπίτι πιο ευχάριστο. "
womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου