Social Icons

twitterfacebook

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική serials - Orphan black

Αποτέλεσμα εικόνας για orphan black

Και ναι, η μεγάλη επιστροφή. Επιτέλους νέο άρθρο και μάλιστα νέα θεματική ενότητα! Έτσι γατάκια, τι νομίζατε; Καινούργιο concept λοιπόν, serials που ξεχωρίζουν (θετικά ή αρνητικά) με την γνωστή koutsoballίστικη ματιά. Πρώτο "θύμα" μας το....


ORPHAN BLACK


Μια παραγωγή του BBC America, πραγματεύεται τη ζωή της Sarah Manning και την τυχαία αποκάλυψη ότι είναι μέρος ενός project κλωνοποίησης και μάλιστα είναι το λάθος της. Αρκετά με τα spoiler. Θα επικεντρωθούμε στους χαρακτήρες. Κατ'αρχήν οι δευτερεύοντες ρόλοι είναι απίθανοι: ο super απενοχοποιημένος gay αδελφός (Jordan Gavaris), μια ανάδοχη μητέρα που πιο badass πεθαίνεις (Maria Doyle Kennedy) και πάνω απ'όλα μια πρωταγωνίστρια, η Tatiana Maslany που είναι απλά θεά. Η τύπισσα παίζει εννέα (9!!!) διαφορετικούς ρόλους και είναι τόσο καταπληκτική ηθοποιός, που δεν αλλάζει μόνο προφορά ή περούκα, αλλά και παίζει εννέα διαφορετικές περσόνες, εννέα διαφορετικές κοσμοθεωρίες, εννέα διαφορετικά άτομα, που εσύ φτωχέ αδαή τηλεθεατή, τα ξεχωρίζεις ακόμα και αν επικαλύπτονται και παίρνει η μια τη θέση της άλλης. Η κοπέλα απλά δεν υπάρχει. Παίζει με το σώμα της, τα μάτια της, εκφράσεις προσώπου, περπάτημα, δημιουργεί δηλαδή άτομα και ζει τη ζωή τους. Στο Orphan Black υπάρχουν δύο από τους καλύτερους και πιο γαμάτους lead χαρακτήρες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό: η Allison Hendrix και η ημίτρελη αλλά απίστευτα cool and freaking funny Helena. Χαρακτήρες που η Τατιάνα Μασλάνυ τους δίνει πνοή, υπόσταση, ύπαρξη. Η πλοκή και η σεναριακή δομή είναι πολή καλή, με επαρκείς και λογικές ανατροπές (πάντα λαμβάνοντας υπ'όψιν το extreme του θέματος) και τα μηνύματα που περνάει είναι απλά awesome. Κοροϊδεύει στα μούτρα τον αμερικανικό "καθωσπρεπισμό", δημιουργεί διλήμματα που σύντομα θα συναντήσουμε μπροστά μας, είναι επαρκώς politically correct (gay men, gay women, black power όλα τα'χει ο μπαχτσές).

Το συγκεκριμένο serial σαρώνει κάθε χρόνο στα Emmy Awards και μάλιστα όχι άδικα. Στην Ελλάδα έχει λίγους αλλά hardcore fans. Σε λίγο θα ξεκινήσει ο πέμπτος και τελευταίος κύκλος της σειράς. Μπράβο τους που δεν το τραβάνε να ξεχειλώσει (αν και υπήρχαν στιγμές στον τρίτο και τέταρτο κύκλο που...παρατράβηξαν) Τσεκάρετέ το, μόνο και μόνο για το απίθανο σεναριακό concept και την Τατιάνα Μασλάνυ με το σχιζοφρενικό της παίξιμο. 
Συμπέρασμα: Must see!

Θα επανέλθουμε σύντομα. Έως τότε....μοιραστείτε!!!

Υ.Γ Ride on "sestra"...


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου